Vår-pasta med sparris & parmesan

Användarnamn

Vår-pasta med sparris & parmesan
Härligt vår-grön pastarätt där allt lagas i en och samma gryta. Snabbt och väldigt gott. Använd riktigt bra pasta för bästa resultat.

Ingredienser:


Spaghetti eller linguine till 4 portioner (ca 400g)
En näve ca 100g vattenkrasse
2 knippor(ca 4-500g) grön sparris
2  citroner
200g gröna ärtor
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
Massor av färskriven parmesan. kanske 50-70g
flingsalt
1 kruka eller liten knippa färs basilika

Gör så här:


Koka upp vatten i en stor gryta.
Skär sparrisen i mindre bitar och kasta bort den nedre ofta träiga biten.

Fräs sparrisbitar och ärtor tillsammans med vitlök i lite olja i en panna.

Lägg iden torra pastan i en gryta och pressa ner saften från citron tillsammans med olja och salt. Häll över ca en liter kokande vatten. Lägg på ett lock och låt koka upp. Ta av locket när allt kokar och fortsätt kokningen i ca 8 minuter eller tills pastan är klar.
Rör om då och då.

Om du använder spenat eller vattenkryssa, scrunch det mellan dina händer med lite citronsaft och en nypa salt.

Under tiden avlägsna eventuella stora stjälkar från vattenkrisen (om du använder). När pastan har haft 8 minuter, ta av locket och rör om sparris, krasse och basilika. Krama i saften av 1 citron och låt sjuda någon eller ett par minuter.

När nästan allt vatten har avdunsta tar du av pannan av värmen och låt stå i en minut eller två så pastan kan absorbera det mesta av det återstående vattnet och bilda en citronsås.
Fördela i fyra skålar och topp med en liten parmesan.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mLabVK (motverkar spam)
Inga kommentarer