Användarnamn

Pasta med sommartryffel
Krämig pasta med sommartryffel. Självklart kan du byta ut sommartryffeln till vanlig svart tryffel men minska ned mängden en aning i så fall.

Ingredienser:



    1 st stor chalottenlök
    1 vitlöksklyfta
    1 msk smör
    4 dl grädde
    salt
    svartpeppar
    30 gram sommartryffel i burk + spad
    100 gram parmesanost, färsk, riven
    100 gram babyspenat
    Linguine eller spaghetti till 4 personer


Gör så här:


Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en stekpanna och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt grädde, salt och peppar och låt såsen småsjuda ca 5 min så att grädden kokar ner och får en krämig konsistens.Rör ner avrunnen sommartryffel (ta lite i taget och smaka av) och smaksätt med vätskan om du vill ha ännu mer tryffeksmak.

Blanda nykokt pasta med gräddsåsen och färsk riven parmesanost och sköljd spenat.

Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt, peppar och tryffel.
Ät och njut!

Sommartryffel Trio Noir svart peppar  Morelli linguine   Morelli spaghetti  Fint havssalt
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: hm9Uxj (motverkar spam)
Inga kommentarer