De bästa prylarna för pastatillverkning

Användarnamn

De bästa prylarna för pastatillverkning
2018-04-27 @ 14:23:00
Pasta är älskad vardagsmat och fantastisk festmat. Att göra pasta själv från grunden är ett spännande köksprojekt som de flesta kan delta i. Vilken utrustning behövs för att gör riktigt bra hemgjord pasta?
Helt ärligt måste man inte ha proffsprylar för att lyckas med hemlagad pasta.
En gaffel för att vispa ihop ägg, en enkel kavel och en kniv räcker ganska långt men med bra prylar blir det så mycket enklare att göra god pasta.

Det finns därför en massa tillbehör som gör pastatillverkningen enklare och som får din kreativitet att utvecklas så att du kan göra fantastisk hemlagad pasta.

Pastamaskin

Att kavla ut pastadegen med hjälp av en pastamaskin är det enklaste sättet att få ut pastadegen i jämn tjocklek och när du en gång använt pastamaskin 
undrar du hur du någonsin lyckats utan den. Pastamaskinen kan också kavla ut pastadegen tunnare än vad du kan åstadkoma med en vanlig kavel. Många pastamaskiner har också skärare förolika typer av pasta.




Degskrapa trapets

En rejäl degskrapa är perfekt för att blanda samman mjöl och ägg på en arbetsbänken. Försök att använda en teknik där du skjuter in mjölet mot mitten av arbetsytan med hjälp av skrapan. Det finns även mindre skrapor medrundat hörn och större halvmånformade.


fettuccinikavel

När du kavlat ut pastadegen till önskad tjocklek är det smart att använda en spaghetti- eller fettichinekavel för att på enklast tänkbara sätt skära tunna, jämna pastaremsor. Kavlelskärare finns till tagliatelle, spaghetti och fettuchine.


Ravioli

Förslut och skär din hemlagade ravioli i ett och samma steg! Raviolistansar finns i olika former och storlekar som runda, fyrkantiga och hjärtformade.


Brödpensel

Pensla kanterna runt hemlagad ravioli med lite vatten och tryck ihop på de två lagren pastadeg så att den lilla kudden förseglas och fyllningen stannar kvar inuti raviolin vid tillagningen. En bra brödpensel är perfekt till ändamålet.


Pastatork hopfällbar

Gör en stor sats hemlagad pasta och spara lite till ett senare tillfälle. Häng upp remsor av pasta på den hopfällbara torkställningen och låt lufttorka
tills pastan är genomtorr och hård.
Förvara den torkade pastan burkar med tätt lock så kommer den att hålla sig fräsch i flera månader.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3ZDmHZ (motverkar spam)
Inga kommentarer