CHOKLADSMÄLTARE Martellato Mini Chocolate Melter

Användarnamn

Chokladsmältare 1,8 liter MeltinChoc

Smält choklad enkelt
  • Ger perfekt tempererad choklad
  • Håller chokladen varm
  • För proffs & amatörer
 
Antal: 
Frakt:
Leveranstid:
Artnr:
11670
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Mini-meltinchoc Chokladsmältare 1,8 liter svart Martellato Mini Chocolate Melter
Tycker du det är jobbigt, kladdigt eller svårt att smälta choklad i vattenbad?
Då är en chokladvärmare som Mini Meltinchoc Chocolate Tempering Machine definitivt något för dig! 
Speciellt om du ofta arbetar med choklad.

Det här är en tempereringsmaskin med torr värme som kan användas för mindre produktion av praliner, chokladskal, chokladformar och till doppning av kakor, glass mm. Det här är en smart liten chokladmaskin för att smälta och hålla choklad i samma flytande form under lång tid.
Smältarens värmeelement ställs in med en timer.

Förslag på chokladtemperering med Mini Meltinchoc:
Ställ in maximal temperatur på Mini Meltinchoc och smält 70% av den mängd choklad du avser att smälta under ständig omrörning.
När chokladen är helt smält och har nått en temperatur på 40-45°C sänker man termostaten på Mini Meltinchoc till 30°C och tillsätt återstående 30% choklad vid rumstemperatur.
Rör om för att blanda och svalna till den tempereringstemperatur som rekommenderas av chokladtillverkaren (vanligen cirka 31°C för mörk choklad, 30°C för mjölkchoklad och 29°C för vit choklad).

Denna teknik kallas temperering via ympning och det är ett effektivt sätt att stabilisera kristallerna i kakaosmöret.

För en exakt temperering rekommenderas att mäta temperaturen med en termometer för choklad.

Väl tempererad choklad är helt nödvändigt om du ska jobba med choklad. Tempereringen gör att den färdiga chokladen eller pralinerna enkelt kan tas ur  formarna. Pralinerna och chokladen blir krispig, riktigt blank och ser attraktiv ut, utan vita skiftningar. 
Med väl tempererad choklad får du det berömda klicket som enbart riktigt väl bearbetad choklad kan ge.

Otempererad choklad är svår att få ur chokladformarna och den kan ha vita eller ljusa skiftningar.
Dessutom blir den porös, matt och tråkig.

Maskinen är tillverkad av slitstark slagfast plast och har avtagbart smältfat av anodiserad aluminium.

Med sin moderna design kan smältaren används i butiker synlig kunderna liksom i glassbutiker för dekorationer av glassar.


Mått: 26 x 26 cm och 16 cm hög, den löstagbara smältskålen ø 18,5cm x höjd 10,7cm
Volym: rymmer 1,8 liter
Diameter: 18,5 cm (skål)
1~230VAC
Löstagbar aluminiumbehållare
Visa mer
Visa mindre
Volym: 1,8 liter
Färg: Svart
Antal i förpackningen: 1 st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Chokladdoppningsgafflar 3st
För enklare dopp
269 kr
Köp
Info
0
Mörk choklad 70% i pellets 2,5kg
659 kr
Köp
Info
0
Pralinform kvadrat 24st i polykarborat
275 kr
Köp
Info
0
Pralinform halvt klot 24 st i polykarborat
199 kr
Köp
Info
0
Justerbar avlång brödform 2-delad
För avlånga bröd i flera storlekar
218 kr
Köp
Info
0
Silikonform halvklot 24st 8,5ml för praliner Pavoni
189 kr
Köp
Info
0
Mer från Martellato
Degskrapa i metall
En skarp skrapa
132 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Äppelskalare
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0
Överdrag till jäskorg RUND
I botten på jäskorgen
59 kr 69 kr
Köp
Info
0
Degskrapa i plast
Allsidig skrapa
35 kr
Köp
Info
0
Överdrag jäskorg OVAL
Duk till jäskorg
56 kr 58 kr
Köp
Info
0