Pralinform små ägg i polykarborat
Små chokladägg
179 kr
- Riktig proffsform
- 21st äkta ägghalvor i cholkad
- Temperera chokladen
Pralinform små chokladägg Patisse Chokladform för 32 ägg-halvor
Form för små äggformade praliner. Professionell chokladform i hårdplast för tillverkning av gjutna chokladägg.
Med formen gör du halva ägg som kan stängas som de är eller sättas ihop 2 och 2 till hela äggpraliner. Formen ger 32st ägghalvor eller 18 hela ägg om de sätts ihop
När du använder äkta choklad är det viktigt att den tempereras exakt enligt anvisningarna. Om den inte tempereras korrekt, kommer det inte gå att få ut den gjutna chokladen ur formen eller så kommer den att smulas sönder.
GÖR SÅ HÄR!
Formen bör helst inte frysas längre tid och ska inte användas i vanlig ugn och heller inte diskas i maskin. Handdiska istället formen i varmt vatten.
För att undvika att pralinerna fastnar i formen torkas den med kökshandduk och därefter med lite bomull för att säkerställa att alla vätskerester har försvunnit.
Polera eventuellt även formen med bomull innan användning, det gör det lättare att få ut chokladen ur formen.
Fyll hela formen med smält och tempererad choklad, häll av chokladen så att skal bildas i urgröpningarna.
När chokladen har stelnat helt vänds formen över en ren kökshandduk och bankas lätt mot bordet så att äggen lossnar.
Mått: 27 x 13 x 2,5 cm
Form för små äggformade praliner. Professionell chokladform i hårdplast för tillverkning av gjutna chokladägg.
Med formen gör du halva ägg som kan stängas som de är eller sättas ihop 2 och 2 till hela äggpraliner. Formen ger 32st ägghalvor eller 18 hela ägg om de sätts ihop
När du använder äkta choklad är det viktigt att den tempereras exakt enligt anvisningarna. Om den inte tempereras korrekt, kommer det inte gå att få ut den gjutna chokladen ur formen eller så kommer den att smulas sönder.
GÖR SÅ HÄR!
Formen bör helst inte frysas längre tid och ska inte användas i vanlig ugn och heller inte diskas i maskin. Handdiska istället formen i varmt vatten.
För att undvika att pralinerna fastnar i formen torkas den med kökshandduk och därefter med lite bomull för att säkerställa att alla vätskerester har försvunnit.
Polera eventuellt även formen med bomull innan användning, det gör det lättare att få ut chokladen ur formen.
Fyll hela formen med smält och tempererad choklad, häll av chokladen så att skal bildas i urgröpningarna.
När chokladen har stelnat helt vänds formen över en ren kökshandduk och bankas lätt mot bordet så att äggen lossnar.
Mått: 27 x 13 x 2,5 cm
Visa mer
Visa mindre