Ramslök torkad i påse
Skogens egen vitlök
69 kr
- Torkad
- Vitlökssmak
- Året runt
Ramslök torkad - Skogsvitlök
Ramslök har på senare tid blivit något av en trend-ört i Sverige. Det är inte alla förunna att ha tillgång till ramslök i trädgården eller att kunna plocka den i naturen.
Torkad kan ramslöken njutas av alla, året runt.
Ramslöken har stark smak som påminner om vitlök men till skillnad från vitlöken är det de gröna bladen och inte jordlöken som används.
Ramslök benämns iblad "skogsvitlök" på grund av sin likhet med vitlök i smak.
Ramslöken är känslig för värme och bör inte upphettas under lång tid eftersom dess smak- och näringsämnen snabbt går förlorade. Torkad ramslök kan behöva lite mer tid arr utveckla smak än färska blad.
En känd rätt på ramslök är ramslöksoppa men testa gärna en potatissallad eller en ramslökpesto.
Ramslök används ofta i tysk mattradition och i Nordkaukasus.
Mer om ramslök och recept hittar du HÄR!
Tips! smaken i den torkade ramslöken utveckas extra bra tillsammans med fetter. Testa den i färskost, majonnäs, oljor, såser och i aromsmör.
Innehåll: Torkad ramslök. Påse om 50g
Värt att veta:
Ramslök (Allium ursinum) återfinns i Sverige på lövängar och i lundar under april till juli. Dess utbredning i norrut är ungefär den samma som eken (upp till Gästrikland) och den trivs bäst på kalkhaltig, fuktig och myllrik mark.
Ramslöken har stjärnlika tunna vita blommor med många blommor i varje blomställning. Bladen är blanka och gröna, liknar liljekonvaljbladen (ät inte den). Till skillnad från lijekonvaljen khar ramslök en stark doft av lök.
Ramslök är lokalt fridlyst i Blekinge.
Ramslök har på senare tid blivit något av en trend-ört i Sverige. Det är inte alla förunna att ha tillgång till ramslök i trädgården eller att kunna plocka den i naturen.
Torkad kan ramslöken njutas av alla, året runt.
Ramslöken har stark smak som påminner om vitlök men till skillnad från vitlöken är det de gröna bladen och inte jordlöken som används.
Ramslök benämns iblad "skogsvitlök" på grund av sin likhet med vitlök i smak.
Ramslöken är känslig för värme och bör inte upphettas under lång tid eftersom dess smak- och näringsämnen snabbt går förlorade. Torkad ramslök kan behöva lite mer tid arr utveckla smak än färska blad.
En känd rätt på ramslök är ramslöksoppa men testa gärna en potatissallad eller en ramslökpesto.
Ramslök används ofta i tysk mattradition och i Nordkaukasus.
Mer om ramslök och recept hittar du HÄR!
Tips! smaken i den torkade ramslöken utveckas extra bra tillsammans med fetter. Testa den i färskost, majonnäs, oljor, såser och i aromsmör.
Innehåll: Torkad ramslök. Påse om 50g
Värt att veta:
Ramslök (Allium ursinum) återfinns i Sverige på lövängar och i lundar under april till juli. Dess utbredning i norrut är ungefär den samma som eken (upp till Gästrikland) och den trivs bäst på kalkhaltig, fuktig och myllrik mark.
Ramslöken har stjärnlika tunna vita blommor med många blommor i varje blomställning. Bladen är blanka och gröna, liknar liljekonvaljbladen (ät inte den). Till skillnad från lijekonvaljen khar ramslök en stark doft av lök.
Ramslök är lokalt fridlyst i Blekinge.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 50g |
Antal i förpackningen: | 1 påse |