Pimentón Agridulce medelstark rökt paprikapulver
"Härlig röksmak och en aning styrak passar till det mesta"
59 kr
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten. Resultatet är en mild, söt, rökig smak.
Paprikapulver Pimentón Agridulce medelstark rökt paprika La Dalia
Rökt paprikapulver eller Pimentón, Agridulce det rökta paprikapulvret, som gjort succé hos både stjärnkockar och paprikafantaster över hela världen.
La Vera Paprika görs traditionellt av de röda paprikasorterna Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín och Bola.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Färgen är intensivt röd, sorterna i Ocales-gruppen än i Bola-sorten är det med störst färgstyrka.
Smak, arom och färg är mycket stabila över tid.
Kort och gott ett paprikapulver som rekommenderas för alla älskare av god mat som alltid väljer de bästa råvarorna.
Pimentón görs på "stark" och mild röd paprika.
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten.
Resultatet är en söt, cool, rökig smak. Efter 13-15 dagar över ekeld mals paprikafrukterna ned till pulver.
Att pimenton smakar lite rökt och lite starkare än andra paprikapulver gör att det ger maträtterna en karaktär som är svårt att få med andra paparikapulver.
Det är en god smaksättare i spanska rätter som ger en mustig och aningen rökig smak.
Pimentón är kryddan som ger smak och färg åt bland annat chorizo.
Traditionellt används pimenton i chakuterier, i korvar som chorizo och till kyckling, kött, fisk och skaldjur och potatisrätter som Patatas bravas.
Det rökta paprikapulvret ger en extra mustig smak till exempelvis grytor, pizzor och pastarätter.
Det passar till väldigt mycket. Testa det till bladgrönsaker, potatis, fiskrätter, spenat och kikärtor gryta eller rätter med bönor.
Paprikan är idealisk för tillredningar som såser, krämer, grytor eller sallader, och ger sin karakteristiska rökiga smak. Grundläggande för beredningen av den traditionella galiciska bläckfisken.
Utifrån smak skiljer man ut tre sorters paprika från La Vera.
Het: "Picante"gjord med sorten Jeromín, Jariza och Jaranda
Söt eller mild: "Dulce" gjord med sorterna Jaranda och Bola
Bittersöt, medelstark: "Agridulce" gjord med sorterna Jaranda och Jariza.
Läs mer, hitta och recept med Pimeton HÄR!
Motsvarande paprika finns även i en mild variant och en med mer hetta HÄR!
I den här har man valt en blandning av milda och starka paprikafrukter.
Vikt: 70g
Ingredienser:
Mald, rökt paprika (icke-EU). Här har man valt en blandning av milda och starka paprikafrukter.
Näringsvärde per 100g:
Energi (Kcal/100g) 331 Energi (Kj/100g)Energi (Kj/100g) 1379
Fett 13
Varav mättade fettsyror 2,14
Kolhydrat 38
Varav sockerarter 0
Protein 14,8
Salt 0,034
Ursprung Icke-EU
Tillverkare: José María Hernández sL
Importör: Gastroimport Garnisonsgatan 7A 254 66 Helsingborg
Rökt paprikapulver eller Pimentón, Agridulce det rökta paprikapulvret, som gjort succé hos både stjärnkockar och paprikafantaster över hela världen.
La Vera Paprika görs traditionellt av de röda paprikasorterna Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín och Bola.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Färgen är intensivt röd, sorterna i Ocales-gruppen än i Bola-sorten är det med störst färgstyrka.
Smak, arom och färg är mycket stabila över tid.
Kort och gott ett paprikapulver som rekommenderas för alla älskare av god mat som alltid väljer de bästa råvarorna.
Pimentón görs på "stark" och mild röd paprika.
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten.
Resultatet är en söt, cool, rökig smak. Efter 13-15 dagar över ekeld mals paprikafrukterna ned till pulver.
Att pimenton smakar lite rökt och lite starkare än andra paprikapulver gör att det ger maträtterna en karaktär som är svårt att få med andra paparikapulver.
Det är en god smaksättare i spanska rätter som ger en mustig och aningen rökig smak.
Pimentón är kryddan som ger smak och färg åt bland annat chorizo.
Traditionellt används pimenton i chakuterier, i korvar som chorizo och till kyckling, kött, fisk och skaldjur och potatisrätter som Patatas bravas.
Det rökta paprikapulvret ger en extra mustig smak till exempelvis grytor, pizzor och pastarätter.
Det passar till väldigt mycket. Testa det till bladgrönsaker, potatis, fiskrätter, spenat och kikärtor gryta eller rätter med bönor.
Paprikan är idealisk för tillredningar som såser, krämer, grytor eller sallader, och ger sin karakteristiska rökiga smak. Grundläggande för beredningen av den traditionella galiciska bläckfisken.
Utifrån smak skiljer man ut tre sorters paprika från La Vera.
Het: "Picante"gjord med sorten Jeromín, Jariza och Jaranda
Söt eller mild: "Dulce" gjord med sorterna Jaranda och Bola
Bittersöt, medelstark: "Agridulce" gjord med sorterna Jaranda och Jariza.
Läs mer, hitta och recept med Pimeton HÄR!
Motsvarande paprika finns även i en mild variant och en med mer hetta HÄR!
I den här har man valt en blandning av milda och starka paprikafrukter.
Vikt: 70g
Ingredienser:
Mald, rökt paprika (icke-EU). Här har man valt en blandning av milda och starka paprikafrukter.
Näringsvärde per 100g:
Energi (Kcal/100g) 331 Energi (Kj/100g)Energi (Kj/100g) 1379
Fett 13
Varav mättade fettsyror 2,14
Kolhydrat 38
Varav sockerarter 0
Protein 14,8
Salt 0,034
Ursprung Icke-EU
Tillverkare: José María Hernández sL
Importör: Gastroimport Garnisonsgatan 7A 254 66 Helsingborg
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 70g |
Material: | Burk av metall, lock av plast |
Antal i förpackningen: | 1 st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Den är bbqsåsen kan man inte vara utan - bästa smaken till burgare och ribs!"
189 kr
0
Mer från La Dalia
"Härlig röksmak och en aning styra passar till det mesta"
143 kr
0
Andra köpte även