Pimentón de la vera Dulce milt paprikapulver
Paprikapulver med röksmak
69 kr
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten. Resultatet är en mild, söt, rökig smak. La Vera Paprika görs traditionellt av de röda paprikasorterna Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín och Bola.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Paprikapulver Pimentón de la vera dulce mild La Dalia
Ursprungsskyddad spanskt rökt paprikapulver eller Pimentón de la Vera, Dulce. Pimentón de la Vera (Capsicum annuum longum) är det spanska, rökta paprikapulvret från odlare i La Vera i Spanien, som gjort succé hos både stjärnkockar och paprikafantaster över hela världen.
La Vera Paprika görs traditionellt av de röda paprikasorterna Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín och Bola.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Färgen är intensivt röd, sorterna i Ocales-gruppen än i Bola-sorten är det med störst färgstyrka.
Smak, arom och färg är mycket stabila över tid.
Kort och gott ett paprikapulver som rekommenderas för alla älskare av god mat som alltid väljer de bästa råvarorna.
Den milda pimentón görs på spansk "söt" röd paprika.
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten.
Resultatet är en söt, cool, rökig smak. Efter 13-15 dagar över ekeld mals paprikafrukterna ned till pulver.
Att pimenton smakar lite rökt och lite starkare än andra paprikapulver gör att det ger maträtterna en karaktär som är svårt att få med andra paparikapulver.
Det är en god smaksättare i spanska rätter som ger en mustig och aningen rökig smak.
Pimentón är kryddan som ger smak och färg åt bland annat chorizo.
Traditionellt används pimenton i chakuterier, i korvar som chorizo och till kyckling, kött, fisk och skaldjur och potatisrätter som Patatas bravas.
Det rökta milda paprikapulvret ger en extra mustig smak till exempelvis grytor, pizzor och pastarätter.
Det passar till väldigt mycket. Testa det till bladgrönsaker, potatis, fiskrätter, spenat och kikärtor gryta eller rätter med bönor.
La Vera Paprika är idealisk för tillredningar som såser, krämer, grytor eller sallader, och ger sin karakteristiska rökiga smak. Grundläggande för beredningen av den traditionella galiciska bläckfisken.
Utifrån smak skiljer man ut tre sorters paprika från La Vera.
Het: "Picante"gjord med sorten Jeromín, Jariza och Jaranda
Söt eller mild: "Dulce" gjord med sorterna Jaranda och Bola
Bittersöt, medelstark: "Agridulce" gjord med sorterna Jaranda och Jariza
Lagen som fastställer den skyddade ursprungsbeteckningen "Paprika de la Vera" tillåter tillsats av vegetabilisk olja i en maximal andel av 3 viktprocent av den torra produkten och en vattenhalt som inte överstiger 14 %.
La Dalia paprika de la Vera
Motsvarande paprika finns även i en stark variant med mer hetta HÄR!
Läs mer, hitta och recept med Pimeton de la vera HÄR!
Innehåll:
Spansk mald, rök paprika.
Här har man valt fler milda än starka paprikafrukter.
Förpackning: Packad i i klassisk plåtburk med lock av plas.
Vikt: 70g
Ursprung: Spanien
Näringsvärde per 100g: Energi: 293Kcal eller 1225 Kj, Fett 12,5 g Varav mättade fettsyror 1,88g Kolhydrat 30,1g Varav sockerarter 6,41g Protein 15.1g Salt 0,14 g.
Ursprungsskyddad spanskt rökt paprikapulver eller Pimentón de la Vera, Dulce. Pimentón de la Vera (Capsicum annuum longum) är det spanska, rökta paprikapulvret från odlare i La Vera i Spanien, som gjort succé hos både stjärnkockar och paprikafantaster över hela världen.
La Vera Paprika görs traditionellt av de röda paprikasorterna Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín och Bola.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Färgen är intensivt röd, sorterna i Ocales-gruppen än i Bola-sorten är det med störst färgstyrka.
Smak, arom och färg är mycket stabila över tid.
Kort och gott ett paprikapulver som rekommenderas för alla älskare av god mat som alltid väljer de bästa råvarorna.
Den milda pimentón görs på spansk "söt" röd paprika.
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten.
Resultatet är en söt, cool, rökig smak. Efter 13-15 dagar över ekeld mals paprikafrukterna ned till pulver.
Att pimenton smakar lite rökt och lite starkare än andra paprikapulver gör att det ger maträtterna en karaktär som är svårt att få med andra paparikapulver.
Det är en god smaksättare i spanska rätter som ger en mustig och aningen rökig smak.
Pimentón är kryddan som ger smak och färg åt bland annat chorizo.
Traditionellt används pimenton i chakuterier, i korvar som chorizo och till kyckling, kött, fisk och skaldjur och potatisrätter som Patatas bravas.
Det rökta milda paprikapulvret ger en extra mustig smak till exempelvis grytor, pizzor och pastarätter.
Det passar till väldigt mycket. Testa det till bladgrönsaker, potatis, fiskrätter, spenat och kikärtor gryta eller rätter med bönor.
La Vera Paprika är idealisk för tillredningar som såser, krämer, grytor eller sallader, och ger sin karakteristiska rökiga smak. Grundläggande för beredningen av den traditionella galiciska bläckfisken.
Utifrån smak skiljer man ut tre sorters paprika från La Vera.
Het: "Picante"gjord med sorten Jeromín, Jariza och Jaranda
Söt eller mild: "Dulce" gjord med sorterna Jaranda och Bola
Bittersöt, medelstark: "Agridulce" gjord med sorterna Jaranda och Jariza
Lagen som fastställer den skyddade ursprungsbeteckningen "Paprika de la Vera" tillåter tillsats av vegetabilisk olja i en maximal andel av 3 viktprocent av den torra produkten och en vattenhalt som inte överstiger 14 %.
La Dalia paprika de la Vera
Motsvarande paprika finns även i en stark variant med mer hetta HÄR!
Läs mer, hitta och recept med Pimeton de la vera HÄR!
Innehåll:
Spansk mald, rök paprika.
Här har man valt fler milda än starka paprikafrukter.
Förpackning: Packad i i klassisk plåtburk med lock av plas.
Vikt: 70g
Ursprung: Spanien
Näringsvärde per 100g: Energi: 293Kcal eller 1225 Kj, Fett 12,5 g Varav mättade fettsyror 1,88g Kolhydrat 30,1g Varav sockerarter 6,41g Protein 15.1g Salt 0,14 g.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 70g |
Antal i förpackningen: | 1 burk av metall |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Den är bbqsåsen kan man inte vara utan - bästa smaken till burgare och ribs!"
176 kr
0
Mer från La Dalia
"Härlig röksmak och en aning styrak passar till det mesta"
69 kr
0
"Härlig röksmak och en aning styra passar till det mesta"
143 kr
0
Andra köpte även
"Till franska bakverk, på brödet och mycket mer"
99 kr
0