Kanel Ceylon Eko 450g
- Låg kumarinhalt
- Ekologisk
- Äkta kanel
Ceylonkanel ekologisk malen 450g
Äkta mald kanel från barken på kanelträdet. Denna malda kanel från Ceylon eller Sri Lanka som det numera heter är känd för sin fantastiska smak och för sitt låga kumarin-innehåll. Mald kanel används som krydda i matlagning och bakning.
Kanel används i inläggningar av frukt, i grötkoket och när man kokar kräm och äppelmos. Kanelbarken är vanlig i många exotiska och asiatiska kök och i Indisk matlagning används den till väldigt mycket.
Värt att veta:
Äkta kanel eller ceylonkanel (Cinnamomum verum) är en art i familjen lagerväxter som förekommer naturligt på Sri Lanka (som förr hette Ceylon) och sydöstra Asien. Arten odlas kommersiellt främst i Sri Lanka, och i mindre skala i Madagaskar och Seychellerna.
Ceylonkanel innehåller till skillnad från kassiakanel mycket små mängder av det leverskadande ämnet kumarin.
Majoriteten av den kanel som handlas internationellt är kassiakanel som är en nära släkting till ceylonkanel. Ceylonkanel är ljusare i färgen än kassiakanel och stängerna är sprödare och lättare att pulvrisera. Smaken är mild och aromatisk. Kumarinhalten är låg i den äkta kanelen och du kan använda den utan dåligt samvete.
Det latinska namnet på äkta kanel är Cinnamomum Zeylanicum, och det botaniska namnet Cinnamomum Verum. Förutom att kanel är en mycket populär krydda så innehåller den även en mängd nyttiga ämnen.
Innehåll: Kanel Ceylon**=ekologisk certifierad ingrediens
NÄRINGSVÄRDE per 100g:
Energi (kJ/kcal): 1332/318
Fett (g): 3.2
varav mättat (g): 0.88
Kolhydrater (g): 56
varav sockerarter (g): 55.44
Protein (g): 3.9
Salt (g): 0.07
Ursprung: Varierande EU/Icke-EU
Vikt: | 450g |