WOKSPANNA i kolstål Mauviel 30 cm

Användarnamn

Wokpanna i kolstål Mauviel M'Steel

Fransk panna för asiatiska rätter
1460 kr
Fördelen med kolstål är att materialet är relativt lätt och eftersom man ofta lyfter woken för att kasta om grönsakerna är låg vikt en väldigt bra egenskap.
Kolstål skiftar temperatur snabbare än gjutjärn vilket är viktigt när man ska woka eftersom man snabbt vill hetta upp pannan för att steka och sedan lika snabbt ta bort maten från värme.
Värmen koncentreras och är intensiv i botten på woken och sprider sig gradvis till kanterna där maten kan fortsätta sin skonsamma tillagningscykel.
Höjden på woken gör att ånga hålls kvar längre vilket tillåter matlagning utan att torka ut.
 
Köp

Wokpanna 30 cm kolstål Mauviel M’STEEL
Wokar i kolstål används numera ofta även om de traditionellt tillverkats i gjutjärn.
Fördelen med kolstål är att materialet är relativt lätt och eftersom man ofta lyfter woken för att kasta om grönsakerna är låg vikt en väldigt bra egenskap.
Kolstål skiftar temperatur snabbare än gjutjärn vilket är viktigt när man ska woka eftersom man snabbt vill hetta upp pannan för att steka och sedan lika snabbt ta bort maten från värme.

Värmen koncentreras och är intensiv i botten på woken och sprider sig gradvis till kanterna där maten kan fortsätta sin skonsamma tillagningscykel.
Höjden på woken gör att ånga hålls kvar längre vilket tillåter matlagning utan att torka ut.

Det gör att du kan laga snabb och hälsosam mat i en wok.
Woktillagning är perfekt för grönsaker då pannan har förmågan att bevara både smak och krispigt.
Wokpannan passar på alla värmekällor, inklusive induktion, ugn och öppen eld.

Utmärkande för woken är dess form med en smal botten, breda utsvängda kanter och höga kanter.
I en wok kan man både laga små mängder och stora.
Den speciella formen ger fördelen att minska andelen fett i maten. Fettet koncentreras på botten där det också är som mest användbart för att fräsa olika ingredienser.

Pannor tillverkade i kolstål har liknande egenskaper som gjutjärnspannor men väger mindre. Pannor av båda materialen blir bättre och bättre ju mer man använder dem.  

Avsaknaden av konstgjord non-stick-beläggning tillåter stekning i riktigt höga temperaturer och pannan går naturligtvis även bra i ugn.
Pannan fungerar på alla värmekällor, det vill säga el, gas och induktion (även öppen eld).

Stålstekpanna är praktisk för att uppnå höga temperaturer och när du vill tillaga rätter med en spröd och karamelliserad yta.
När stekpannan står på värmekällan absorberar den värmen optimalt och när den tas bort från plattan sjunker värmen snabbt igen.

Var försiktig med värmen i början, inled uppvärmningen av pannan på medelvärme (2–3) och använd gärna en platta som inte är mindre än bottenplattan på pannan. På så vis undviker du att stålet slår sig och att stekpanna blir skev.

Stål är en utmärkt värmeledare som gör att du kan laga hälsosamt.
Det är ett idealiskt material för att steka, bryna och grilla som låter dig laga mat med väldigt liten mängd fett.
Stålplåt erbjuder fördelen att ge smak och förstärka smaker.
Med sin snabba ledningsförmåga är den bättre till stekning än att koka vatten.
Den här typen av pannor används gärna av kockar i restaurangkök.

M’STEEL-kollektionen från Mauviel1830 är en kollektion av 100 % naturligt kolstål, extra tjockt med en tjocklek på 1,2 till 3 mm. Serien är mycket robust och av professionell kvalitet som tillåter en perfekt värmespridning.
Pannorna är tillverkade av en metallegering som huvudsakligen består av järn och kol.
Svart plåt är en bra ledare av värme: den stiger mycket snabbt i temperatur.
Stålstekpannor blir snabbt varma och håller temperaturen så länge de står på plattan eller värmekällan.

Bränn in:
Pannan är förbehandlad med bivax och innan första användning bör pannan stekas in.
Diska den i mycket varmt vatten utan diskmedel och torka den sedan med hushållspapper.
Pannor av kolstål eller gjutjärn bör brännas in före användning
Innan du använder den första gången bränner du in pannan genom att hälla en klick olivolja på botten, värm på hög värme och låt puttra. Så snart oljan ryker, släng den, torka av med en pappershandduk utan att tvätta. Upprepa flera gånger för att skydda pannan.
Denna metod kallas även seasoning.
Om du behandlar din stålstekpanna med lite olja efter varje användning så ser du till att den behåller sin naturliga non-stickbeläggning.

Rengöring:
Det finns två olika sätt att på bästa sätt underhålla pannan och ge den optimal non-stickbeläggning:

Stålstekpannor tål inte att köras i diskmaskin. Låt den inte heller stå i blöt länge. Det kan göra att pannan börjar rosta.
Rengör stekpannan för hand med varmt vatten och en diskborst eller svamp ( använd en milt diskmedel om du måste).
Avluta med att smörja in ett tunt lager olja i pannan. 

Ett annat sätt är att du någon gång emellanåt tar cirka 2 teskedar olja i stekpanna och drar runt det så att hela stekytan blir insmort med cirka 1 mm olja. Därefter sätter du stekpanna på plattan på medelvärme i cirka 2 minuter. Se hela tiden till så att överflödig olja torkas bort med hushållspapper. När stekpanna börjar ryka och har gjort det i cirka 2 minuter stänger du av värmen och låter den svalna.
Detta kommer med tiden att ge pannan en fin naturlig non-stickyta.

Du kommer att märka av hur din stålpanna blir bättre och bättre ju mer den används och kräver då mindre stekfett. Den bygger enkelt upp en non-stickbeläggning naturligt desto mer den blir använd.

  • Lättare än gjutjärn
  • Naturligt non-stick
  • Hög kant & liten botten

Då och då kan pannan djuprengöras.
Häll lite salt i stekpannan och värm den i 1–2 minuter. Häll sedan på varmt vatten medan den fortfarande står på plattan och låt det koka upp så eventuella matrester och lukt lossnar och försvinner från stekpanna. kasta bort, skölj ur och torka av med hushållspapper. Smörj pannan med lite olja innan den ställs undan

Alla Mauvielpannor tillvekas i Frankrike i Normandie à Villedieu-les-Poêles.

Professionell kvalitet svart stå l(kolstål )extra tjockt 1,2 till 3 mm med handtag i stål fäst med stålnitar. 
Diamerter: 30 cm
Höjd: 11 cm
Produktstorlek 57x33,5 cm
Stålplåt: extra tjock, tjocklek 1,2 till 3 mm

M'STEEL wok Referens 363230 Wok från M'STEEL-kollektionen. 
 Lättare än gjutjärn. Made in France. (3632.30) Wok 30 cm Plåtjärn

Visa mer
Visa mindre
Höjd: 11 cm
Diameter: 30 cm
Material: Stålplåt - Tjocklek 1,2 till 3 mm
Kanske gillar du även någon av dessa:
Rispapper runda 22cm
För vårrullar & sommarrullar
29 kr
Köp
Info
0
Tamari-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk tamari
86 kr
Köp
Info
0
Traktörpanna Mauviel Cook Style 24 cm
För matlagning i världsklass
3799 kr
Köp
Info
0
Traktörpanna Mauviel Cook Style 28 cm
En följeslagare i köket
5149 kr
Köp
Info
0
Plättlagg för 7 plättar
449 kr
Köp
Info
0
Pannkakspinne i trä
T-formad utsmetare
29 kr
Köp
Info
0
Pannkaksvändare i trä
Vänder plättlätt
75 kr
Köp
Info
0
Pannkakspanna
Plättlätt
217 kr
Köp
Info
0
Kimchi koreansk i glasburk
"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen &...
99 kr
0
Mer från Mauviel
Pannkakspanna i kolstål crêppanna Mauviel M'Steel
799 kr 899 kr
Köp
Info
0
Mauviel Cook Style Stekpanna Dia 26 cm Stål
3099 kr 3699 kr
Köp
Info
0
Ugnspanna i aluminium med järnhandtag Mauviel
Använd med eller utan galler.
1697 kr 1929 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Äppelskalare
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna!
185 kr 199 kr
0
Överdrag jäskorg OVAL
Duk till jäskorg
56 kr 58 kr
Köp
Info
0
Överdrag till jäskorg AVLÅNG
Duk till avlång jäskorg i rotting
55 kr 61 kr
Köp
Info
0