Gåslever 100 g Clos Saint Sozy La Quercynoise

Användarnamn

Gåslever 100 g La Quercynoise

En klassisk fransk delikatess
179 kr
Galet gott enligt många. Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
Öppna burken i båda ändar och skär innehållet i knappt centimetertjocka skivor.

Ett tips för att få fina skivor är att använda en tunn kniv som sköljs i varmt vatten mellan varje skiva.
 
Leveranstid:
Artnr:
12242
Gåslever från La Quercynoise bloc 100 g Foie Gras Clos Saint Sozy
Fransk gåslever Clos Saint Sozy Foie Gras IGP från Sud-Ouest regionen i Frankrike.
En delikatess som passar lika bra till festen som i presentkorgen.

Galet gott enligt många. 
Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
Öppna burken i båda ändar och skär innehållet i knappt centimetertjocka skivor.
Ett tips för att få fina skivor är att använda en tunn kniv som sköljs i varmt vatten mellan varje skiva.

Lägg upp skivorna på en tallrik tillsammans med vindruvor, kiwi, physalis eller någon annan frukt.
Servera gärna rostat bröd eller smörstekta krutonger.
Ett klassiskt franskt sätt att äta gåslevern är med gelé gjord på vin som Calvados, Sauternes eller Portvin.
  • Öppna burken i båda ändra
  • God som den är eller tillagad
  • Fransk delikatess
Ank- och gåslever smakar bra med et Sauternesvin, en Gewürtztraminer eller en Takaji.
Riktigt festlikgt blir det så klart med Champagne.

Foie Gras kan också tillagas på många olika sätt.

Några anser att riktig Foie Gras ska komma från gås. Denna är från Sud Ouest provinsen i Frankrike. 100% franska råvaror. Inga tillsatts- eller konserverings- medel. Sätt i kylskåp ca. 2 timmar före användning och doppa sedan i varmt vatten före öppning för att lättare få den ur burken.
Burken öppnas från båda håll så att gåslevern kan tryckas ut utan att skadas.

Förvaring: Gåslever som helkonserv kan förvaras i rumstemperatur.
Förvara dock gärnai kylskåp ett dygn före anrättning och i kylen om du öppnat burken.
Ingredienser:
Gåslever, vatten, armagnac, salt, peppar.
Näringsvärde per 100g: 
Energi 1572Kj/381Kcal, Fett 37g Varav mättade fettsyror 15g, Kolhydrat 1,4g Varav sockerarter under 0,5, Protein 8,7g, Salt 1,3g.
Ursprung: Frankrike

Visa mer
Visa mindre
Vikt: 100 g
Antal i förpackningen: 1 burk
Kanske gillar du även någon av dessa:
Cornichons
"Beroendeframkallande småttingar"
45 kr
Köp
Info
0
Fikonmarmelad Bonne Maman
"Min favorit till osten!"
79 kr
0
Anklever 65 g La Quercynoise
En klassisk fransk delikatess
147 kr
Köp
Info
0
Portvinsvinäger Castell de Gardeny
Great Taste award 2016
159 kr
Köp
Info
0
Valnötsvinäger Vinaigre á la Noix Au Temps d'Eugénie
"Så god och så fin att den är kul att ge bort som present"
149 kr
Köp
Info
0
Skivad tryffel 30g
Skivad italiensk delikatess
125 kr 137 kr
0
Lavendel torkad 15g i påse
Doftande & välsmakande
39 kr 49 kr
0
Tryffelkräm på svart tryffel
Italiensk tryffelkräm från Toscana
99 kr
0
Tryffelris - italienskt risottoris med tryffel
139 kr
0
Svart salt Mill & Mortar
För snygg dekoration
79 kr
Köp
Info
0
Mer från Clos Saint Sozy
Foie Gras anklever IGP 100g Clos Saint Sozy
En klassisk fransk delikatess
192 kr
Köp
Info
0
Terrine de campagne med espelettepeppar
En klassisk fransk delikatess
110 kr
Köp
Info
0
Ankfett Clos Saint Sozy 320g
Rent ankfett helt utan tillsatser
139 kr
Köp
Info
0
Anklever 65 g La Quercynoise
En klassisk fransk delikatess
147 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Jäskorg oval i rotting 1,5 liter
Vår absolut mest populära jäskorg.
179 kr 189 kr
Köp
Info
0
Sugarpaste gul 250g
Gul som solen
35 kr 47 kr
Köp
Info
0
Skärbräda i ek med ränna 58 cm
Skönhet som åldras vackert
1998 kr
Köp
Info
0
Överdrag jäskorg OVAL
Ovalt överdrag
53 kr 58 kr
Köp
Info
0