Gåslever med portvin Foie gras fin icke tvångsmatad gås från Larnaudie 200g

Användarnamn

Gåslever med portvin 200g Larnaudie

En klassisk fransk delikatess
189 kr
Gåslever Foie Gras i portvin Gåsleverbloc med Portvin (Foie Fin - icke tvångsmad) 200g Larnaudie
Fransk gåslever från Larnaudie i Frankrike. En delikatess som passar lika bra till festen som i presentkorgen.
Gåslever är galet gott enligt många.
Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
 
Leveranstid:
Artnr:
12545
Gåslever Foie Gras i portvin Gåsleverbloc med Portvin (Foie Fin - icke tvångsmad) Foie Fin d'Oie au Port Larnaudie
Fransk gåslever från Larnaudie i Frankrike. Denna med en aning postvin till skillnad från det kanske lite vanligare alternativen cognac eller armangnac, dessutom magrare än de flesta andra gåslevrar. 
En delikatess som passar lika bra till festen som i presentkorgen.

Gåslever är galet gott enligt många. 
Godast att äta precis som den är kanske med lite gelé, frukt och en bit rostat bröd.
Öppna burken i båda ändar och skär innehållet i knappt centimetertjocka skivor.
Ett tips för att få fina skivor är att använda en tunn kniv som sköljs i varmt vatten mellan varje skiva.

Lägg upp skivorna på en tallrik tillsammans med vindruvor, kiwi, physalis eller någon annan frukt.
Servera gärna rostat bröd eller smörstekta krutonger.
Ett klassiskt franskt sätt att äta gåslevern är med gelé gjord på vin som Calvados, Sauternes eller Portvin.

Ank- och gåslever smakar bra med et Sauternesvin, en Gewürtztraminer eller en Takaji.
Riktigt festlikgt blir det så klart med Champagne.

Foie Gras kan också tillagas på många olika sätt.
Några anser att riktig Foie Gras ska komma från gås.

Tips! Sätt i kylskåp ca. 2 timmar före användning och doppa sedan i varmt vatten före öppning för att lättare få den ur burken.
Burken öppnas från båda håll så att gåslevern kan tryckas ut utan att skadas. Skär med vass kniv som torkas av och doppas i varren mellan varje skiva.

Gåsleverbloc med portvin (Foie Fin - icke tvångsmad)
Förvaring: Gåslever som helkonserv kan förvaras i rumstemperatur.
Förvara dock gärnai kylskåp ett dygn före anrättning och i kylen om du öppnat burken.
Ingredienser:
Magert gåsfett, mager gåslever, vatten, portvin (1,2%), salt, MJÖLKPROTEIN, socker, peppar, färg (E120), antioxidant: askorbinsyra (E300), konserveringsmedel: natriumnitrit (E250)
Näringsvärde per 100g: 
Energi (Kcal/100g)440, Energi (Kj/100g)1816, Fett 43,2g, -varav mättade fettsyror 12,6g, Kolhydrat 4,8g, -varav sockerarter 1,2g, Protein 8g, Salt 1,23g
Ursprung: Frankrike

Visa mer
Visa mindre
Vikt: 200 g
Antal i förpackningen: 1 burk
Kanske gillar du även någon av dessa:
Cornichons
"Beroendeframkallande småttingar"
45 kr
Köp
Info
0
Kvittenmarmelad med fikon
"Den ser kanske inte så mycketut men smakar härligt"
79 kr
Köp
Info
0
Fikonmarmelad Bonne Maman
"Min favorit till osten!"
79 kr
0
Anklever 65 g La Quercynoise
En klassisk fransk delikatess
147 kr
Köp
Info
0
Portvinsvinäger Castell de Gardeny
Great Taste award 2016
159 kr
Köp
Info
0
Skivad tryffel 30g
Skivad italiensk delikatess
125 kr 137 kr
0
Tryffelris - italienskt risottoris med tryffel
139 kr
0
Valnötsvinäger Vinaigre á la Noix Au Temps d'Eugénie
"Så god och så fin att den är kul att ge bort som present"
149 kr
Köp
Info
0
Svart salt Mill & Mortar
För snygg dekoration
79 kr
Köp
Info
0
Tryffelkräm på svart tryffel
Italiensk tryffelkräm från Toscana
99 kr
0
Lavendel torkad 15g i påse
Doftande & välsmakande
39 kr 49 kr
0
Mer från Larnaudie
Andra köpte även
Överdrag jäskorg OVAL
Ovalt överdrag
53 kr 58 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval i rotting 1,5 liter
Vår absolut mest populära jäskorg.
179 kr 189 kr
Köp
Info
0
Jäskorg oval med överdrag i textil
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 232 kr fr. 247 kr
0
Överdrag till jäskorg RUND
I botten på jäskorgen
56 kr 69 kr
Köp
Info
0