Valnötsvinäger Vinaigre á la Noix Au Temps d'Eugénie
"Så god och så fin att den är kul att ge bort som present"
149 kr
Hantverksmässigt framställt valnötsvin med subtil harmoni mellan vinägerns syra och nötiga valnötsaromer.
En oslagbar som smaksättare. Perfekt för att ge naturlig nötig smak till skaldjur och fisk, eller mixad med yoghurt och olja för den ultimata salladsdressingen.
En oslagbar som smaksättare. Perfekt för att ge naturlig nötig smak till skaldjur och fisk, eller mixad med yoghurt och olja för den ultimata salladsdressingen.
Valnötsvinäger - Vinaigre á la Noix Au Temps d'Eugénie 200ml
Vinäger tillverkad av hantverksmässigt framställt valnötsvin.
En subtil harmoni mellan vinägerns syra och nötiga valnötens aromer.
Valnötsvinäger är oslagbar som smaksättare till alla dina rätter.
Den perfekta vinägern för att naturligt tillsätta en nötig smak till skaldjur och fisk, eller mixad med yoghurt och olja för den ultimata salladsdressingen.
Valnötsvinäger har många användningsområden den är perfekt till en nötig salladsdressing (gärna tillsammans med en klick honung), för att glasera fågel, till ljust kött eller till den brynta löken. Den lätta nötsmaken passar dessutom perfekt till sillrätter och lax.
Hur kan man använda valnötsvinäger?
Här är några förslag & tips:
Salladsdressing: Valnötsvinäger är en utmärkt bas för salladsdressing. Blanda den med olivolja, lite dijonsenap, honung och salt och peppar för en härlig dressing att ringla över grönsallader, framförallt sallader med nötter och ost.
Marinad: Använd valnötsvinäger som en marinad för kött eller grönsaker. Det ger en härlig nötig smak till grillade rätter. Blanda valnötsvinäger med olivolja, vitlök, örter och kryddor efter smak.
Soppa: En skvätt valnötsvinäger kan lyfta smaken på soppa. Tillsätt en liten mängd valnötsvinäger till soppa precis före servering för att ge den en extra dimension av smak.
Pastarätter: Ringla valnötsvinäger över pasta tillsammans med lite olivolja och riven parmesanost för en snabb och enkel sås.
Stekt fisk: Använd valnötsvinäger som en smaksättare för stekt fisk. Du kan blanda det med smör och kryddor och använda det som sås eller pensla det på fisken medan den grillas.
Sött och surt: Valnötsvinäger kan användas för att göra sötsura såser till rätter som kyckling eller fläsk. Blanda det med socker, sojasås och andra smaksättare efter smak.
Ostbricka: Valnötsvinäger passar utmärkt med många olika ostar. Servera den som en del av en ostbricka med olika ostar och nötter.
Efterrätter: Använd valnötsvinäger för att skapa spännande efterrätter. Prova att ringla den över glass, pannkakor eller frukt för en oväntad smakupplevelse.
Tänk på att valnötsvinäger har en mycket karakteristisk nötig smak, så använd den sparsamt i början och smaka av efter eget tycke. Det är också viktigt att förvara den på en sval och mörk plats för att bevara dess smak och kvali
Tips!
Snabb valnötsvinägerdressing: Blanda 2 matskedar valnötsvinäger, 3 matskedar valnötsolja, 1 matsked senap, salt & peppar.
Låt dressingen stå en stund så att smakerna sätter sig.
Ett annat alternativ är: 4 matskedar valnötsolja, 2 matskedar valnötsvinäger, 2 teskedar honung, 2 matskedar fransk senap.
Märke: Au temps d'Eugénie
Volym: 200ml.
Ursprung: Frankrike, Périgord.
Ingredienser: vinäger, VALNÖTsvin. Innehåller SULFITER.
Allergener: NÖTTER, SULFITER
Näringsdeklaration per 100g: Energi 24Kcal Protein 0,3g Kolhydrat 5g varav socker 5g Fett 0,1g varav mättat 0g 0,5g Natrium 0g Fiber 0g
Förvaring: På en torr och sval plats.
Vinäger tillverkad av hantverksmässigt framställt valnötsvin.
En subtil harmoni mellan vinägerns syra och nötiga valnötens aromer.
Valnötsvinäger är oslagbar som smaksättare till alla dina rätter.
Den perfekta vinägern för att naturligt tillsätta en nötig smak till skaldjur och fisk, eller mixad med yoghurt och olja för den ultimata salladsdressingen.
- Vackert brun
- Fransk fin-vinäger
- Fin nötsmak
Valnötsvinäger har många användningsområden den är perfekt till en nötig salladsdressing (gärna tillsammans med en klick honung), för att glasera fågel, till ljust kött eller till den brynta löken. Den lätta nötsmaken passar dessutom perfekt till sillrätter och lax.
Hur kan man använda valnötsvinäger?
Här är några förslag & tips:
Salladsdressing: Valnötsvinäger är en utmärkt bas för salladsdressing. Blanda den med olivolja, lite dijonsenap, honung och salt och peppar för en härlig dressing att ringla över grönsallader, framförallt sallader med nötter och ost.
Marinad: Använd valnötsvinäger som en marinad för kött eller grönsaker. Det ger en härlig nötig smak till grillade rätter. Blanda valnötsvinäger med olivolja, vitlök, örter och kryddor efter smak.
Soppa: En skvätt valnötsvinäger kan lyfta smaken på soppa. Tillsätt en liten mängd valnötsvinäger till soppa precis före servering för att ge den en extra dimension av smak.
Pastarätter: Ringla valnötsvinäger över pasta tillsammans med lite olivolja och riven parmesanost för en snabb och enkel sås.
Stekt fisk: Använd valnötsvinäger som en smaksättare för stekt fisk. Du kan blanda det med smör och kryddor och använda det som sås eller pensla det på fisken medan den grillas.
Sött och surt: Valnötsvinäger kan användas för att göra sötsura såser till rätter som kyckling eller fläsk. Blanda det med socker, sojasås och andra smaksättare efter smak.
Ostbricka: Valnötsvinäger passar utmärkt med många olika ostar. Servera den som en del av en ostbricka med olika ostar och nötter.
Efterrätter: Använd valnötsvinäger för att skapa spännande efterrätter. Prova att ringla den över glass, pannkakor eller frukt för en oväntad smakupplevelse.
Tänk på att valnötsvinäger har en mycket karakteristisk nötig smak, så använd den sparsamt i början och smaka av efter eget tycke. Det är också viktigt att förvara den på en sval och mörk plats för att bevara dess smak och kvali
Tips!
Snabb valnötsvinägerdressing: Blanda 2 matskedar valnötsvinäger, 3 matskedar valnötsolja, 1 matsked senap, salt & peppar.
Låt dressingen stå en stund så att smakerna sätter sig.
Ett annat alternativ är: 4 matskedar valnötsolja, 2 matskedar valnötsvinäger, 2 teskedar honung, 2 matskedar fransk senap.
Märke: Au temps d'Eugénie
Volym: 200ml.
Ursprung: Frankrike, Périgord.
Ingredienser: vinäger, VALNÖTsvin. Innehåller SULFITER.
Allergener: NÖTTER, SULFITER
Näringsdeklaration per 100g: Energi 24Kcal Protein 0,3g Kolhydrat 5g varav socker 5g Fett 0,1g varav mättat 0g 0,5g Natrium 0g Fiber 0g
Förvaring: På en torr och sval plats.
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 200 ml |
Antal i förpackningen: | 1 glasflaska |