Ume Su ekologisk ClearSpring
Japansk smaksättare
68 kr
Frisk smaksättare
Ume Su ekologisk japansk smaksättare 150 ml
Ume Su är en traditionell japansk smaksättare som går att datera få långt tillbaka i tiden som till 1600-talet.
Med sin unika smakbild växer den i popularitet världen över.
Ume Su kännetecknas av en uppfriskande och behagligt salt munstickande och lite skarp och aningen söt smak.
Dess vinägerliknande syrlighet ger en fyllig smak till stekta grönsaker, ris, couscous eller pasta.
Den förbättrar smaken av tofu. Testa gärna såsen till grönsaker, sallader, dressingar, majonär, dippsåser eller som inläggning.
Dessutom förekommer den som "hemlig" ingrediens i cocktails.
Blanda Ume su och Genmai med olivolja eller sesamolja och du får en fin salladsdessing.
Traditionell Ume Su är den röda saften av umeboshi-aprikoser som läggs i saltlake tillsammans med shisoblad. Den lätt sura smaken gör den kan användas på samma sätt som vinäger men med en viktig skillnad; Ume Su är salt och det brukar inte behövas mer salt i rätter med umesu än det som ingår i såsen.
Ume Su har lite mindre syra än vanlig västerlänsk vinäger. Ume Su (Su = vinäger) men är mer strikt en sur saltlösning från mjölksyrajäsning.
Surhetsgraden överstiger inte PH 2,4 vilket är lägre än äkta vinäger som har ett PH runt 3,1.
Den här smaksättaren produceras autentiskt japanskt på en bergsgård i Japans prefektur Wakayam av ett familjeföretag i 4:e generationen genom att försiktigt frenentera Umeboshi plommon med röda perillablad.
Producentens Umeboshi-träd ympas inte och vissa är till över 70 år gamla. Gårdens nya umeboshi-träd odlas från gårdens allra bästa umplommon och skördas först efter minst 5 år. All odling sker hållbart, naturligt och ekologiskt utan användning av gödselmedel.
Produkten är märkt Vegan, eko och icke-GMO
Glasflaska om 150ml
Den här produkten ersätter Ume Plum plommonsås ekologisk och Ume Shiso rissås från Clearspring.
Nämnda produkter har tagits ur produktion.
Innehåll: Ume plommon* (70%), havssalt, shiso (perilla) blad* (9%) *Ekologiskt odlad.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 2041kJ / 486kcal
Fett: 19,4 g (varav mättnad: 8,3 g)
Kolhydrat: 69,4 g (varav sockerarter: 36,0 g)
Protein: 8,3 g
Salt: 0,22 g
Näringsdeklaration per 100 ml
Energi kJ: 18 Energi kCal: 4
Fett: 0g varav mättade: 0g
Kolhydrat: 1.1g varav sockerarter: 1.1g
Protein: 0,6g
Salt: 22,7g
Volym: 150ml
Koststatus: Jästfri och fri från tillsatt alkohol.
Ursprung: Japan
Ume Su är en traditionell japansk smaksättare som går att datera få långt tillbaka i tiden som till 1600-talet.
Med sin unika smakbild växer den i popularitet världen över.
Ume Su kännetecknas av en uppfriskande och behagligt salt munstickande och lite skarp och aningen söt smak.
Dess vinägerliknande syrlighet ger en fyllig smak till stekta grönsaker, ris, couscous eller pasta.
Den förbättrar smaken av tofu. Testa gärna såsen till grönsaker, sallader, dressingar, majonär, dippsåser eller som inläggning.
Dessutom förekommer den som "hemlig" ingrediens i cocktails.
Blanda Ume su och Genmai med olivolja eller sesamolja och du får en fin salladsdessing.
Traditionell Ume Su är den röda saften av umeboshi-aprikoser som läggs i saltlake tillsammans med shisoblad. Den lätt sura smaken gör den kan användas på samma sätt som vinäger men med en viktig skillnad; Ume Su är salt och det brukar inte behövas mer salt i rätter med umesu än det som ingår i såsen.
Ume Su har lite mindre syra än vanlig västerlänsk vinäger. Ume Su (Su = vinäger) men är mer strikt en sur saltlösning från mjölksyrajäsning.
Surhetsgraden överstiger inte PH 2,4 vilket är lägre än äkta vinäger som har ett PH runt 3,1.
Den här smaksättaren produceras autentiskt japanskt på en bergsgård i Japans prefektur Wakayam av ett familjeföretag i 4:e generationen genom att försiktigt frenentera Umeboshi plommon med röda perillablad.
Producentens Umeboshi-träd ympas inte och vissa är till över 70 år gamla. Gårdens nya umeboshi-träd odlas från gårdens allra bästa umplommon och skördas först efter minst 5 år. All odling sker hållbart, naturligt och ekologiskt utan användning av gödselmedel.
Produkten är märkt Vegan, eko och icke-GMO
Glasflaska om 150ml
Den här produkten ersätter Ume Plum plommonsås ekologisk och Ume Shiso rissås från Clearspring.
Nämnda produkter har tagits ur produktion.
Innehåll: Ume plommon* (70%), havssalt, shiso (perilla) blad* (9%) *Ekologiskt odlad.
Näringsvärde per 100 g:
Energi: 2041kJ / 486kcal
Fett: 19,4 g (varav mättnad: 8,3 g)
Kolhydrat: 69,4 g (varav sockerarter: 36,0 g)
Protein: 8,3 g
Salt: 0,22 g
Näringsdeklaration per 100 ml
Energi kJ: 18 Energi kCal: 4
Fett: 0g varav mättade: 0g
Kolhydrat: 1.1g varav sockerarter: 1.1g
Protein: 0,6g
Salt: 22,7g
Volym: 150ml
Koststatus: Jästfri och fri från tillsatt alkohol.
Ursprung: Japan
Visa mer
Visa mindre
Volym: | 150ml |
Antal i förpackningen: | 1 flaska av glas |