Köp MISO-PASTA Genmai hos

Användarnamn

Misopasta på råris ekologisk GENMAI

GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Just denna robusta miso på råris eller brunt ris kallas Genmai Miso på japanska. Eftersom den är gjord på hela sojabönor och råris är den mycket näringsrik. Njut den året runt i såser, som pålägg, i ugnsbakade rätter, soppor och grytor.
 
Köp
Genmai Miso, ekologisk opastöriserad rårismiso
Miso är ett traditionellt jäst japansk baslivsmedel gjort på olika typer av spannmål, framför allt soja och en unik kojikultur för jäsning. Just denna robusta miso på råris eller brunt ris kallas Genmai Miso på japanska. Eftersom den är gjord på hela sojabönor och råris är den mycket näringsrik. Njut den året runt i såser, som pålägg, i ugnsbakade rätter, soppor och grytor.

Den här mison har fått utmärkelsen "Great Taste".
Den har en fin sälta ochen aning sötma, denna miso har en utsökt, balanserad smak med en hel del umami som förstärker bönor, grönsaksrätter, såser, soppor, grytor och mycket annat.
  • Miso på ris & soja
  • Naturligt frementerad
  • Opastöriserad
Beroende på årstid, region och klimat där mison görs, skicklighet och erfarenhet hos tillverkaren kan tillverkningstiden variera mellan 6 månader och 18 månader. Det bästa sättet att förvara miso med bibehållen fräschör och kvalitet är i ett sval- eller kylskåp. Höga temperaturer kommer att ge ytterligare jäsning som visserligen inte är skadlig men som ger mörkare färg och ändrar smaken något.

Miso är en levande kultur därför kan det eventuellt leda till en uppbyggnad av tryck inuti förpackningen. Ofarliga vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Ta bara bort det absolut översta vita lagret.

Salt spelar en viktig roll i många jästa och fermenterade livsmedel. Saltet har en kontrollerande funktion påt fermentationsprocessen. Miso innehåller tillräckligt med salt för att framgångsrikt styra fermenteringen, salthalten varierar från 5% för lättare sorter upp till 12% i starkare mörkare sorter. Miso är en koncentrerad krydda med stor aromatisk förmåga, så det krävs bara små mängder.

Miso kan användas i stället för salt för att smaksätta rätter såsom soppor och grytor. Den fungerar fint med ingredienser som ingefära, vitlök, risvinäger, tahini och citrusskal och -saft. Om du vill använda miso istället för salt motsvarar två teskedar miso en fjärdedels tesked salt. På detta sätt är det möjligt att sänka sitt saltintag och samtidigt få i sig en god dos näring via mison.

Precis som med franskt vin eller belgiskt öl finns miso i många sorter var och en med sin egen unika smak, färg och konsistens. Varje miso speglar den lokala kulturen, grödor och odlingsförhållanden i olika regioner i Japan. Söt miso med lägre soja innehåll, mindre salt och med mer koji är populär i södra Japan medan mörkare miso eller röd miso som innehåller mer soja och mindre koji och traditionellt kommer från den norra delen av Japan.

Opastöriserad miso innehåller ett överflöd av levande enzymer som kan förstöras genom långvarig matlagning. Men de näringsmässiga egenskaper, liksom smaken av miso, lämnas oförändrad vid matlagning och några recept föreslår matlagning miso att utveckla smaken av andra ingredienser i skålen. 

Miso är en levande produkt och pågående fermenteringen kan leda till att locket buktar. Det kommer fortfarande att vara säkra att konsumera. Ofarlig vit jäst kan utvecklas vid exponering för luft. Bara skumma av.

Ett smart sätt att börja använda misopastor är att tillsätta dem i grytor och soppor och andra rätter där man annars kanske skulle använt buljong.

Ingredienser:
Hela sojabönor (47%) *, odlade brunt ris (33%) *, havssalt, vatten. * Ekologiskt odlade
Näringsvärde per 100 g

Energi kJ: 662 Energi kCal: 158 Fett: 6,1 varav mättat: 1,2 Kolhydrat: 10 varav sockerarter: 7 Protein: 12 Salt: 12,7
Ursprung: Japan
Vikt: 300g
LÄS MER OM MISO HÄR:

Under de 18 år Clear grundare Christopher Dawson bodde i Japan blev han expert på misokvalitet, och ClearSpring-serien är hans val av de finaste traditionellt framställda japanska miso. Alla traditionellt jästa japanska miso framställs genom kokning ekologiskt odlade ingredienser (hela sojabönor och spannmål korn) kombinerat med kojikultur (korn eller sojabönor ympade med Aspergillus oryzae mögelsporer) havssalt och vatten.

Misom lagras därefter och får naturligt fermentera på cederträfat under många månader. Processen rger en miso med rika och komplexa smaker med ett överflöd av umami, den femte smaken.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 300g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Umamipasta med chili ekologisk
Den 5:e smaken med chili
99 kr
Köp
Info
0
Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
159 kr
Köp
Info
0
Mer från Clearspring
Umebushi-pasta ekologisk 150g
Unik japansk plommonpuré
169 kr
Köp
Info
0
Sushimatta
Rulla egna makirullar
49 kr
Köp
Info
0
Ume Su ekologisk ClearSpring
Japansk smaksättare
68 kr
Köp
Info
0
Sushiris ekologiskt
Ris till din egen sushi
69 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Black Garlic - skalade klyftor i burk
En svart smakbomb - skalade klyftor
76 kr
Köp
Info
0
Tamari-soja ekologisk 500ml
Äkta japansk tamari i större flaska
221 kr
Köp
Info
0
Misopasta vit opastöriserad ekologisk glasburk
124 kr
Köp
Info
0
Tagliolina porcini  pasta med karljohan
Pasta & karljohan = bästa kombon!
68 kr
Köp
Info
0