Användarnamn

Umebushi-pasta ekologisk 150g

Unik japansk plommonpuré
139 kr
Umeboshi puré är en traditionell japansk smaksättare. Den har en syrlig och skarp smak som kan användas för att liva upp sushi, dipsåser, dressingar, pålägg och många såser.
Umeboshi puré kan ersättas med umeboshi i praktiskt taget alla recept och man slipper dessutom hacka eller skära plommonen i bitar
Leveranstid:
Artnr:
11658
Organic Japanese Ume Boshi plum paste - 150g Clearspring
Umeboshi puré är en traditionell japansk smaksättare. Den har en syrlig och skarp smak som kan användas för att liva upp sushi, dipsåser, dressingar, pålägg och många såser.

Lägg t.ex. lite i mitten på risbollar inslagna i nori, eller på toppen av riset när du gör sushirullar. Umeboshi puré kan ersättas med umeboshi i praktiskt taget alla recept och man slipper dessutom hacka eller skära plommonen i bitar.

Bred ett tunt lager på tjocka gurkskivor och avnjut som tilltugg eller sprid ut purén i ett tunnt lager på tillagad majs som ett alternativ till smör och salt. Denna syrliga och salta puré är även fantastisk som bas i salladdressingar.  Umeboshi går också bra med kålfamiljens medlemmar, inklusive broccoli, grönkål och blomkål.

Kom ihåg att bara använda lite av umeboshi puré då smaken är ordentligt koncentrerad och ganska salt.

Clearspring Umeboshipuré görs i Japan på traditionellt sätt av de finaste umeplommonen som långsamt syltas i salt med shisoörter för att få fin färg och smak. Trots att det finns många umeboshileverantörer i Japan är det få som använder den långsamma tradtionella processen.

Mycket av den umeboshi som säljs görs på några få veckor med tillsatt röd färger, syraoch raffinerat salt. Leverantörer till Clearspring är Sogawa-familjen och Morisho-familjen som fortfarande använder fekologiskt odlade plommon och havssalt av hög kvalitet. 
 
Ume-plommon är en välkänd ingrediens i Japan och i makrobiotisk mat för dess olika egenskaper. Umebushin är rik på protein, kalcium, järn och fosfat.
Umeboshi tillverkas genom att man blötlägger omogna japanska ume i saltlake.
Dessa får soltorka och sedan återföras till saltlösningen.

Den rosa färgen kommer från röda shiso-blad som plockas tillsammans med ume. Röd shiso (perilla) är en mineralrik ört, särskilt järnhaltig, så förutom att ge vacker färg ger shison en mängd mineraler till den höga koncentrationen av C-vitamin och andra nyttigheter som redan finns i ume.

Innehåll: Japanska umeplommon* (87%), havssalt, shisoblad* (perilla). *Ekologisk.
Näringsvärde per 100g: Energi: 192 kJ / 46kcal Fett: 1,2 g Kolhydrater: 7,6 g Protein: 1,3  Salt: 22,75 g
Förvaring Oöppnad förpackning: svalt, torrt och mörkt. Öppnad i kylsåp.
Ursprung: Japan
Visa mer
Visa mindre
Volym: 150g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
0
Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
139 kr
0
Mer från Clearspring
Nudlar soba ekologiska
Finaste japanska nudlar
69 kr
0
Sushiris ekologiskt
Ris till din egen sushi
69 kr
0
Andra köpte även
Yaki Nori rostade sjögräsark
"Fina blanka ark ⭐️⭐️⭐️⭐️"
46 kr
0
Rispapper runda 22cm
För vårrullar & sommarrullar
29 kr
0
Rökt paprika söt eko Mill & Mortar
Milt paprikapulver med röksmak
92 kr
0