Användarnamn

Umamipasta med chili ekologisk

Den 5:e smaken med chili
99 kr
  • Ekologisk
  • Smakhöjare
  • Enkel att använda
Antal: 
Umamipasta med chili ekologisk   
Umami Paste med chili är en japansk pasta som kan läggas till många rätter för att förbättra deras övergripande Umami smak. Tänk på det som en naturlig arom, som kommer att förbättra smaken på de flesta maträtter utan att ge allt för intensiv chilihetta.

Traditionellt görs umami genom att tillsätta en Kojikultur till ris och låta det naturligt jäsa. Umamin blandas sedan med sojasås och chili för att skapa denna otroligt mångsidig krydda. 

Ingredienser: Sojasås * (47%) (vatten, sojabönor *, vete *, havssalt), odlade ris * (28%) (ris *, Koji [0,001%]), vatten, chili peppar * (0,7%) .
* Ekologiskt odlad 
Produktvikt: 150g
Näringsvärde per 100g: Energi kJ: 445 Energi kCal: 105 Fett: 0,4 varav mättade ämnen: <0,1 Kolhydrat: 20 varav sockerarter: 3 Fiber: 0,7 Protein: 5,4 Salt: 6,3
Ursprung: Japan

Vad är kojikultur?
Koji är kokt ris och eller sojabönor som har ympats med en jäsningskultur, Aspergillus oryzae. Koji är sporer blandas i kokt ris (vete och sojabönor används också, beroende på ändamål), sedan får mogna under en tid i en varm miljö, cirka 50 grader Celsius. Kojin vänder stärkelsen i riset till socker (en process som kallas försockring) och frigör en mängd olika fettsyror och aminosyror, inklusive glutamat, med stöd av umami.
Koji är hemligheten bakom mycket i den japanska matlagningen och används för att göra sojasås, miso, mirin och skull. Det har utsetts till National Svamp i Japan på grund av dess betydelse i den japanska matkulturen.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 150g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
0
Misopasta på korn ekologisk MUGI
MUGI - Riktigt mörk miso
139 kr
0
Mer från Clearspring
Nudlar soba ekologiska
Finaste japanska nudlar
69 kr
0
Sushiris ekologiskt
Ris till din egen sushi
69 kr
0
Mirin av ris
Äkta japansk mirin utan tillsatser
69 kr
0
Miso hatcho ekologisk i squeezebag
135 kr
0
Andra köpte även
Szechuanpeppar ekologisk Mill & Mortar
99 kr
0
Räkpasta Kapi 370 g
Thailändsk umami-kick!
72 kr
0
Sugarpaste blå 250g
Blå som söderhavet
35 kr 45 kr
0