Pimentón Picante starkt paprikapulver
Starkt paprikapulver med röksmak
59 kr
Rökt paprikapulver eller Pimentón de la Vera, Dulce. Pimentón de la Vera (Capsicum annuum longum) är det rökta paprikapulvret ursprungligen från Spanien, som gjort succé hos både stjärnkockar och paprikafantaster över hela världen.
Paprikapulver Pimentón picante stark La Dalia
Rökt paprikapulver eller Pimentón (Capsicum annuum longum) är det rökta paprikapulvret som gjort succé hos både stjärnkockar och paprikafantaster över hela världen.
Pimentón picante är den mest kryddstarka varianten av den klassiska spanska rökta paprikan. Paprikorna torkas först i rök från ek, kärnas sedan ur, rensas från stjälkar och mals slutligen fint till det karakteristiska pulvret. Gemensamt för alla tre varianterna av Pimentón är deras djupa, rökiga och nästan köttiga doft och smak med jordiga undertoner.
La Vera Paprika görs traditionellt av de röda paprikasorterna Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín och Bola.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Färgen är intensivt röd, sorterna i Ocales-gruppen än i Bola-sorten är det med störst färgstyrka.
Smak, arom och färg är mycket stabila över tid.
Kort och gott ett paprikapulver som rekommenderas för alla älskare av god mat som alltid väljer de bästa råvarorna.
Den milda pimentón görs på spansk "stark" röd paprika.
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten.
Resultatet är en söt, cool, rökig smak. Efter 13-15 dagar över ekeld mals paprikafrukterna ned till pulver.
Att pimenton smakar lite rökt och lite starkare än andra paprikapulver gör att det ger maträtterna en karaktär som är svårt att få med andra paparikapulver.
Det är en god smaksättare i spanska rätter som ger en mustig och aningen rökig smak.
Pimentón är kryddan som ger smak och färg åt bland annat chorizo.
Traditionellt används pimenton i chakuterier, i korvar som chorizo och till kyckling, kött, fisk och skaldjur och potatisrätter som Patatas bravas.
Det rökta paprikapulvret ger en extra mustig smak till exempelvis grytor, pizzor och pastarätter.
Det passar till väldigt mycket. Testa det till bladgrönsaker, potatis, fiskrätter, spenat och kikärtor gryta eller rätter med bönor.
Pimento Paprika är idealisk för tillredningar som såser, krämer, grytor eller sallader, och ger sin karakteristiska rökiga smak. Grundläggande för beredningen av den traditionella galiciska bläckfisken.
Utifrån smak skiljer man ut tre sorters paprika från La Vera.
Het: "Picante"ofta gjord med sorten Jeromín, Jariza och Jaranda
Söt eller mild: "Dulce" ofta gjord med sorterna Jaranda och Bola
Bittersöt, medelstark: "Agridulce" ofta gjord med sorterna Jaranda och Jariza
Lagen som fastställer den skyddade ursprungsbeteckningen "Paprika de la Vera" tillåter tillsats av vegetabilisk olja i en maximal andel av 3 viktprocent av den torra produkten och en vattenhalt som inte överstiger 14 %.
Läs mer, hitta och recept med Pimeton de la vera HÄR!
Motsvarande paprika finns även i en mild variant med mer hetta HÄR!
Innehåll:
Mald, rökt paprika (icke-EU). Här har man valt fler starka än milda paprikafrukter.
Förpackning: Packad i i klassisk plåtburk med lock av plast.
Vikt: 70g
Ursprung: Icke-EU
Näringsvärde per 100g: Energi (Kj/100g) 1379 eller Energi (Kcal/100g) 331, Fett 13g Varav mättade fettsyror 2,14g, Kolhydrat 38g Varav sockerarter 0g, Protein 14,8g, Salt 0,034g.
Tillverkare: José María Hernández sL
Importör: Gastroimport Garnisonsgatan 7A 254 66 Helsingborg
Rökt paprikapulver eller Pimentón (Capsicum annuum longum) är det rökta paprikapulvret som gjort succé hos både stjärnkockar och paprikafantaster över hela världen.
Pimentón picante är den mest kryddstarka varianten av den klassiska spanska rökta paprikan. Paprikorna torkas först i rök från ek, kärnas sedan ur, rensas från stjälkar och mals slutligen fint till det karakteristiska pulvret. Gemensamt för alla tre varianterna av Pimentón är deras djupa, rökiga och nästan köttiga doft och smak med jordiga undertoner.
La Vera Paprika görs traditionellt av de röda paprikasorterna Ocales, Jaranda, Jariza, Jeromín och Bola.
Den har en rökig, intensiv och genomträngande smak och arom.
Färgen är intensivt röd, sorterna i Ocales-gruppen än i Bola-sorten är det med störst färgstyrka.
Smak, arom och färg är mycket stabila över tid.
Kort och gott ett paprikapulver som rekommenderas för alla älskare av god mat som alltid väljer de bästa råvarorna.
Den milda pimentón görs på spansk "stark" röd paprika.
Paprikan torkas sakta under flera veckor över en brinnande eld av ekträ så kallade secaderos - rökerier byggda direkt på fälten.
Resultatet är en söt, cool, rökig smak. Efter 13-15 dagar över ekeld mals paprikafrukterna ned till pulver.
Att pimenton smakar lite rökt och lite starkare än andra paprikapulver gör att det ger maträtterna en karaktär som är svårt att få med andra paparikapulver.
Det är en god smaksättare i spanska rätter som ger en mustig och aningen rökig smak.
Pimentón är kryddan som ger smak och färg åt bland annat chorizo.
Traditionellt används pimenton i chakuterier, i korvar som chorizo och till kyckling, kött, fisk och skaldjur och potatisrätter som Patatas bravas.
Det rökta paprikapulvret ger en extra mustig smak till exempelvis grytor, pizzor och pastarätter.
Det passar till väldigt mycket. Testa det till bladgrönsaker, potatis, fiskrätter, spenat och kikärtor gryta eller rätter med bönor.
Pimento Paprika är idealisk för tillredningar som såser, krämer, grytor eller sallader, och ger sin karakteristiska rökiga smak. Grundläggande för beredningen av den traditionella galiciska bläckfisken.
Utifrån smak skiljer man ut tre sorters paprika från La Vera.
Het: "Picante"ofta gjord med sorten Jeromín, Jariza och Jaranda
Söt eller mild: "Dulce" ofta gjord med sorterna Jaranda och Bola
Bittersöt, medelstark: "Agridulce" ofta gjord med sorterna Jaranda och Jariza
Lagen som fastställer den skyddade ursprungsbeteckningen "Paprika de la Vera" tillåter tillsats av vegetabilisk olja i en maximal andel av 3 viktprocent av den torra produkten och en vattenhalt som inte överstiger 14 %.
Läs mer, hitta och recept med Pimeton de la vera HÄR!
Motsvarande paprika finns även i en mild variant med mer hetta HÄR!
Innehåll:
Mald, rökt paprika (icke-EU). Här har man valt fler starka än milda paprikafrukter.
Förpackning: Packad i i klassisk plåtburk med lock av plast.
Vikt: 70g
Ursprung: Icke-EU
Näringsvärde per 100g: Energi (Kj/100g) 1379 eller Energi (Kcal/100g) 331, Fett 13g Varav mättade fettsyror 2,14g, Kolhydrat 38g Varav sockerarter 0g, Protein 14,8g, Salt 0,034g.
Tillverkare: José María Hernández sL
Importör: Gastroimport Garnisonsgatan 7A 254 66 Helsingborg
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 70g |
Antal i förpackningen: | 1 burk av metall |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från La Dalia
"Härlig röksmak och en aning styrak passar till det mesta"
59 kr
0
"Härlig röksmak och en aning styra passar till det mesta"
143 kr
0
Andra köpte även