Hoisinsås i glasburk
- Kinedsisk bbq-sås
- Doppsås till grönsaker & vårrullar
- Koncentrerad, späd den gärna med soja
Hoisinsås 420 g Koon Chun Hoi sin sauce
Hoi sin sauce är en mörkbrun tjock, kryddig, söt, salt och pikan sås gjord av en blandning av umamirik sojabönpasta, saltade plommon, sesam och chilipeppar med en konsistens liknanar HP-sås vilket gör den till en utmärkt glasyr för fläsk- eller ankarätter.
Använd gärna hoisinsås som dippsås till vårrullar eller för att ge sötma och smakdjup till röror. Hoi sin används företrädesvis i det kantonesiska köket som glasyr på eller för att marinera kött och fågel, som smaksättare i matlagning eller som doppsås och bordssås.
Såsen är fin som grillglaze till kött och fisk, som woksås eller som dipp till grönsaker eller vårrullar.
Hoi sin såsen kallas ibland "kinesisk barbecuesås".
TIPS!!! Den här hiosinsåsen är mycket koncentrerad. Vill du ha en tunnare sås späder du ut den med (kinesisk) soja. Då får du en mer rinnig sås som fortfarande har mycket smakoch karaktär.
Vikt: 420 g
Ingredienser: Socker, sojabönkräm 37%, (vatten, sojabönor, salt, vetemjöl), risvinäger, uttorkad vitlök, sesamfröolja, saltad chilipeppar (chilipeppar, vatten, salt), kryddor.
Ursprung: Hong Kong
Näringsvärde per 100g: Energi: 1021kJ/240kcal Fett: 4.4g - varav mättad fett: 0.6g Kolhydrater: 42g - varav sockerarter: 39g Protein: 5.7g Fiber: 5.3g Salt: 5.5g.
Vikt: | 425 g |
Antal i förpackningen: | 1st |