Brödspade i trä för pizza & bakning 1 meter
Brödspade i trä - skvölp eller grissel - 40x100cm i furu
Pizzaspade eller ungsspade i trä gör det betydligt enklare att flytta brödet, tunnbrödet eller pizzan från bakbordet till ugnen eller ta ut det ur ugnen.
Speciellt om du använder baksten.
Grissel i traditionell design. Den här tunnbrödspaden är en klassisk svensk brödspade med långt skaft som gör det enkelt att flytta tunnbrödkakor, knäckebröd, hålkakor, pizza, bröd och bakverk. En peel är det klassiska sättet att flytta pizzan från bordet till ugnen och ut igen.
Förbered din pizza på köksbänken. Kavla ut pizzadegen och lägg på pizzafyllningarna.
- Från bakbordet
- Ut ur ugnen
- Långt skaft
När du är redo att grädda pizzan skjuter du in pizzapeelen under din färdiggarnerade pizza och med ett snabbt ryck med handleden skjuter du in pizzan på en het sten eller dubbla plåtar i ugnen.
Det vackra furu-träet i brödskotan är också en fin yta för servering och presentering av pizza.
Brödspade med hål i handtaget för eventuell upphängning.
TIPS!
Lägg den utkavlade degen på pizzaspaden, mjöla ordentligt. Prova att skaka spaden så att du ser att degen inte fastnat. Pensla eller stryk olivolja på ca 1,5 cm av den tyyre degkanten för att få extra frasiga kanter. Toppa pizzan med sås och annan topping, men lämna de inoljade kanterna utan sås och topping. Nu är det dags att grädda.
Varför fastnar pizzan på pizzaspaden?
Pizzan fastnar på pizzaspaden på grund av fukt och friktion mellan degen och spaden. När pizzadegen är för blöt, uppblött av fyllning eller om spaden inte är tillräckligt mjölad ökar risken för att degen klibbar fast.
Faktorer som bidrar till att pizzan fastnar:
För blöt deg:
En för blöt pizzadeg har mer vätska och blir mer klibbig, vilket gör att den lättare fastnar på spaden.
Otillräckligt med mjöl:
Om spaden inte är tillräckligt mjölad, vare sig med vanligt mjöl, semolina eller majsmjöl, kommer degen att fastna.
Värme och fukt:
När pizzan placeras på spaden och utsätts för värme kan fukt från degen frigöras och göra den mer klibbig.
Ojämn fördelning av mjöl:
Om mjölet inte är jämnt fördelat över spaden finns det risk att degen fastnar på de ställen där det är mindre mjöl.
Mått: 100x40x3 cm
Material: Trä