RANDKAVEL av trä med breda spår för bakning & pasta

Användarnamn

Randkavel i trä med breda spår

Till bröd eller pasta
199 kr
Räfflad spårkavel för tunnbrödsbakning, pizza eller pastatillverkning, en cylinderformad träkavel med tvärgående ränder eller räfflor längs ytan med handtag på vardera sida.
 
Leveranstid:
Artnr:
12447
Randkavel med bredaspår svensktillverkad i obehandlat bokträ 26x6,5 cm
Räfflad spårkavel för tunnbrödsbakning, pizza eller pastatillverkning, en cylinderformad träkavel med tvärgående ränder eller räfflor längs ytan med handtag på vardera sida.

Randkaveln har träaxel, lackade handtag, breda spår. 

Randkaveln är en räfflad brödkavel, tunnbrödskavel, knäckebrödskavel eller pizzakavel.
Räfflorna ger spår i degen.

Tunnbrödskaveln används vid bakning av pizzabröd eller tunnbröd för att degen inte skall resa sig i stora bubblor utan bara i små fina genom att kaveln "förstör" glutentrådarna som binder gas.
Degen behandlas först med en vanlig slät kavel.
Randkaveln används för att avsluta kavlingen.

Detta kallades förr att man kullrade degen, så att  små kullar eller  upphöjningar bildades. 

Ett alternativt användningsområde är att använda kaveln för att "skära" pasta.
Kavla först ut pastadegen med en vanlig slät kavel och "skär" en sedan i perfekta tagliatelle genom att rulla över randkaveln med så hårt tryck att remsorna separeras.
  • För knäckebröd & tunnbröd
  • För pasta
  • För minder blåsor
Fördelar: Förhindrar att degen reser sig i stora bubblor, vilket ger en jämn och fin konsistens. Kaveln kan även användas för att dela deg till pastaremsor och nudlar.

Tunnbrödskaveln ska inte diskas i maskin.
Låt aldrig en träkavel ligga i blöt.
Den kan då lätt spricka. 

Knäckebröd & tunnbröd: Använd randkaveln för att "hålla ned" bröden så att de blir jämna och platta. En kruskavel också används för att skapa mönster på knäckebröd.
Pasta:Kan användas för att "skära" pastaremsor genom att rulla randkaveln över en utkavlad pastadeg med hårt tryck.

Material: Traditionellt tillverkade av trä, såsom bok, med en trä- eller stålaxel och handtag.Skötselråd: En träkavel ska aldrig ligga i blöt eftersom den kan spricka.Den bör inte diskas i maskin.

Mått: 26 cm lång med en diameter på 6,5 cm.
Material: Obehandlat trä av bok även i axeln, lackade handtag.
Tillverkad i Sverige.
Visa mer
Visa mindre
Längd: 26 cm
Diameter: 6,5cm
Material: Obehandlat trä av bok även i axeln, lackade handtag.
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Spjälka böjbar 40 cm
Till tunnbröds- & knäckebrödsbakning
79 kr
Köp
Info
0
Kruskavel
Till knäckebrödsbaket & tunnbrödet
259 kr
Köp
Info
0
Brödspade i trä för pizza & bakning 1 meter
599 kr
Köp
Info
0
Bikonisk kavel för pizza och bröd
133 kr
Köp
Info
0
Fransk kavel
"Lätt och enkel att kavla med!!" ⭐️⭐️⭐️⭐A...
183 kr
Köp
Info
0
Pizzaspade i trä
Flytta pizza och bröd
159 kr
Köp
Info
0
Pizzaspade i metall  46 x 25 cm
Flytta pizza och bröd
259 kr
Köp
Info
0
Pizzaspade Peel
Baka som ett proffs!
447 kr 455 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Spjälka böjbar 40 cm
Till tunnbröds- & knäckebrödsbakning
79 kr
Köp
Info
0
Kruskavel
Till knäckebrödsbaket & tunnbrödet
259 kr
Köp
Info
0
Sopborste eller mjölborste
99 kr
Köp
Info
0
Degskrapa i plast
Allsidig skrapa
35 kr
Köp
Info
0