Randkavel i trä med breda spår
Till bröd eller pasta
199 kr
Räfflad spårkavel för tunnbrödsbakning, pizza eller pastatillverkning, en cylinderformad träkavel med tvärgående ränder eller räfflor längs ytan med handtag på vardera sida.
Randkavel med bredaspår svensktillverkad i obehandlat bokträ 26x6,5 cm
Räfflad spårkavel för tunnbrödsbakning, pizza eller pastatillverkning, en cylinderformad träkavel med tvärgående ränder eller räfflor längs ytan med handtag på vardera sida.
Randkaveln har träaxel, lackade handtag, breda spår.
Randkaveln är en räfflad brödkavel, tunnbrödskavel, knäckebrödskavel eller pizzakavel.
Räfflorna ger spår i degen.
Tunnbrödskaveln används vid bakning av pizzabröd eller tunnbröd för att degen inte skall resa sig i stora bubblor utan bara i små fina genom att kaveln "förstör" glutentrådarna som binder gas.
Degen behandlas först med en vanlig slät kavel.
Randkaveln används för att avsluta kavlingen.
Detta kallades förr att man kullrade degen, så att små kullar eller upphöjningar bildades.
Ett alternativt användningsområde är att använda kaveln för att "skära" pasta.
Kavla först ut pastadegen med en vanlig slät kavel och "skär" en sedan i perfekta tagliatelle genom att rulla över randkaveln med så hårt tryck att remsorna separeras.
Låt aldrig en träkavel ligga i blöt.
Den kan då lätt spricka.
Mått: 26 cm lång med en diameter på 6,5 cm.
Material: Obehandlat trä av bok även i axeln, lackade handtag.
Tillverkad i Sverige.
Räfflad spårkavel för tunnbrödsbakning, pizza eller pastatillverkning, en cylinderformad träkavel med tvärgående ränder eller räfflor längs ytan med handtag på vardera sida.
Randkaveln har träaxel, lackade handtag, breda spår.
Randkaveln är en räfflad brödkavel, tunnbrödskavel, knäckebrödskavel eller pizzakavel.
Räfflorna ger spår i degen.
Tunnbrödskaveln används vid bakning av pizzabröd eller tunnbröd för att degen inte skall resa sig i stora bubblor utan bara i små fina genom att kaveln "förstör" glutentrådarna som binder gas.
Degen behandlas först med en vanlig slät kavel.
Randkaveln används för att avsluta kavlingen.
Detta kallades förr att man kullrade degen, så att små kullar eller upphöjningar bildades.
Ett alternativt användningsområde är att använda kaveln för att "skära" pasta.
Kavla först ut pastadegen med en vanlig slät kavel och "skär" en sedan i perfekta tagliatelle genom att rulla över randkaveln med så hårt tryck att remsorna separeras.
- För knäckebröd & tunnbröd
- För pasta
- För minder blåsor
Låt aldrig en träkavel ligga i blöt.
Den kan då lätt spricka.
Mått: 26 cm lång med en diameter på 6,5 cm.
Material: Obehandlat trä av bok även i axeln, lackade handtag.
Tillverkad i Sverige.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även