Baksten fyrkantig med spade
Pizzasten 38x35,5 cm med brödspade Funktion
Bakstenen förvandlar din vanliga ugn till något som liknar en riktig stenugn. Pizzaspaden eller brödspaden i trä hjälper dig att få in ocjh ta ut bröden eller pizzorna ur ugnen.
- För pizza
- För bröd
- Gör din ugn till "stenugn"
En baksten, även kallad pizzasten eller ugnssten, är en tjock stenplatta av keramik, täljsten eller granit som placeras i en ugn för att baka bröd och pizza.
Stenen absorberar och avger värme jämnt, vilket skapar en högre och jämnare temperatur i ugnen och resulterar i en sprödare botten och fluffigare inkråm i bakverken, liknande resultatet från en traditionell stenugn.
Hur fungerar bakstenen?
Jämn värme: Bakstenen håller en hög och jämn temperatur, vilket gör den idealisk för att baka pizza och bröd som kräver snabb gräddning.
Absorberar fukt: Stenen absorberar fukt från degen, vilket bidrar till en krispigare skorpa.
Snabb gräddning: Den höga och jämna värmen ger snabbt bröd en fin och hög volym samt ett mjukt och fluffigt inre.
Användningsområden
Baka bröd: Perfekt för surdegsbröd och bröd som kräver en kort och intensiv gräddning som exempelvis tunna bröd som tortilla.
Baka pizza: Ger en fantastiskt god och krispig pizzabotten.
Grilla: Vissa bakstenar kan användas på en grill för att grädda pizza eller andra rätter.
Andra användningsområden: Kan även användas som kylsten för att hålla matvaror kalla eller som värmeplatta för att hålla en gryta varm.
Tips vid användning
Placera bakstenen på ugnsgallret på den näst nedersta falsen i en kall ugn.
Förvärm ugnen på högsta värme i minst 30 minuter så att stenen är ordentligt genomhett.
För bröd kan du hälla 1 dl vatten i en långpanna under stenen för att skapa ånga.
Använd en pizzaspade för att smidigt skjuta in och ta ut bröden.
För pizza kan du använda bakplåtspapper under degen för att undvika kladd på stenen.
Baka bröd och pizzor på stenen men kom ihåg att bakstenen ska vara inne i ugnen under uppvärmningen så att den värms upp tillsammans med ugnen. I annat fall kan den spricka. Stenugnssten i oglacerat stengods.
Bruksanvisning och recept på danska, norska och svenska medföljer
Används i ugnstemperatur upp till 250°C. Diskas eller torkas av med vatten - inte i maskin eller med diskmedel.
Mått: 38x35,5 cm
Material: Keramisk sten & trä i spaden
Importör: F&H Group A/S
Gammel Skivevej 70, DK-8800 Viborg
Längd: | 38cm |
Bredd: | 35,5cm |
Material: | Oglacerat stengods. |
Antal i förpackningen: | 1st |