Torrglykos 2,5kg
Mindre kladdigt
399 kr
- Mindre kladd än sirapen
- Spraytorkad
- Till glass, konfekt mm
Torrglykos - glykos i pulverform 2,5kg i plasthink
Glykospulver används bland annat i glass och godis. Glykos är en enkel sockerart som används som sötningsmedel och i molekylär matlagning. Det kan lätt spädas genom blandning i vatten.
Pulverglukos används när man tillverkar konfekt av olika slag, vid glasstillverkning och andra tillfällen när det är viktigt att inte det du ska laga inte sockrar sig och sockret återgår till sin kristalliserade form.
Glykos motverkar att vanligt socker kristalliserar sig och ger sockriga karameller mm.
Använd glukos i glass för att förhindra bildandet av kristaller eftersom glukosen har lägre fryspunkt än granulärt socker och för att torr glukos inte tillför onödigt vatten i glassen.
Torrglykosen löser sig lite lättare än exempelvis dextros och fyller samma funktion som invertsocker genom att förhindra återkristallisation av det vanliga sockret.
Testa gärna att tillsätta gluskospulvret i frostingar för att få en blank och jämn konsistens.
Vanligast är att använda flytande glykos eller glykossirap - pulver av glykos är enklare att jobba med. Glukossirap är trögflytande och superkladdig. Här hittar du samma produkt eller ingrediens men i pulverform.
Glykos som pulver är betydligt mer lätthanterligt än den kletiga siraps-formen.
100g torr-glukos motsvarar ca 120 gram glykossirap eller on du ersätter glykossirap med torrglykos så tänk på att glykossirapen innehåller ca 20% vatten.
Vikt: 2500 gram
Innehåll: Glukossirappulver - Spraytorkat och agglomererad (koncentrerad) stärkelsesirap som erhållits genom enzymatisk omvandling av stärkelse.
Näringsvärde per 100 gram: Energi 1615kj/387kcal Fett 0,0g - var av mättat fett 0,0g Kolhydrat 95,0g - var av sockerart 25,0g Fibrer 0,0g Protein 0,0g Salt 0,0g.
Ursprung: Frankrike
Glykospulver används bland annat i glass och godis. Glykos är en enkel sockerart som används som sötningsmedel och i molekylär matlagning. Det kan lätt spädas genom blandning i vatten.
Pulverglukos används när man tillverkar konfekt av olika slag, vid glasstillverkning och andra tillfällen när det är viktigt att inte det du ska laga inte sockrar sig och sockret återgår till sin kristalliserade form.
Glykos motverkar att vanligt socker kristalliserar sig och ger sockriga karameller mm.
Använd glukos i glass för att förhindra bildandet av kristaller eftersom glukosen har lägre fryspunkt än granulärt socker och för att torr glukos inte tillför onödigt vatten i glassen.
Torrglykosen löser sig lite lättare än exempelvis dextros och fyller samma funktion som invertsocker genom att förhindra återkristallisation av det vanliga sockret.
Testa gärna att tillsätta gluskospulvret i frostingar för att få en blank och jämn konsistens.
Vanligast är att använda flytande glykos eller glykossirap - pulver av glykos är enklare att jobba med. Glukossirap är trögflytande och superkladdig. Här hittar du samma produkt eller ingrediens men i pulverform.
Glykos som pulver är betydligt mer lätthanterligt än den kletiga siraps-formen.
100g torr-glukos motsvarar ca 120 gram glykossirap eller on du ersätter glykossirap med torrglykos så tänk på att glykossirapen innehåller ca 20% vatten.
Vikt: 2500 gram
Innehåll: Glukossirappulver - Spraytorkat och agglomererad (koncentrerad) stärkelsesirap som erhållits genom enzymatisk omvandling av stärkelse.
Näringsvärde per 100 gram: Energi 1615kj/387kcal Fett 0,0g - var av mättat fett 0,0g Kolhydrat 95,0g - var av sockerart 25,0g Fibrer 0,0g Protein 0,0g Salt 0,0g.
Ursprung: Frankrike
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 2,5kg |
Antal i förpackningen: | 1 hink |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även