Användarnamn

Sugarpaste Pettinice Premium vit

"Grym sockerpasta, använder alltid denna" ⭐️⭐️⭐️⭐️
Pettinice sockerpasta vit från Bakels 1kg, svensktillverkad.
Sockerpasta eller sugarpaste innehåller till skillnad från marsipan ingen mandel. Den är mycket elastisk och lättarbetad och kan användas till att klä och dekorera tårtor.
Vikt: 
Antal: 
Frakt:
Leveranstid:
Artnr:
10849
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Pettinice sockerpasta vit från Bakels 1kg tillverkad i Sverige
Sockerpasta, fondant, dekormassa eller sugarpaste innehåller till skillnad från marsipan ingen mandel. Sugarpaste är mycket elastisk och lättarbetad och kan användas till att klä och dekorera tårtor. Den här pastan är vit men går bra att färga in med pastafärg. Man kan också blanda bitar av färdigfärgad pasta för att få fram en mäng nyanser. Se ex Pettinice färgskalan.

Bakels Pettinice sockerpasta är mycket elastisk och lätt att kavla och kan användas till att täcka tårtor, kakor och cupcakes. Den funkar också bra till modellering och för att göra tårtdekorationer.

Testa att använda pettinice som fyllning i chokladpraliner och annan choklad.

En tårta som ska täckas med sockerpasta bör först täckas med ett tunt lager smörkräm. Undvik att använda grädde direkt mot sockerpasta eftersom grädden gör att sockerpasta börjar svettas snabbare. Fodra sockerpastan med smörkräm så går det bättre. Lär dig med på Pettinices egen sida

Sockerpasta förvaras i rumstemperatur men kan även frysas in. Om inte all sockerpasta går åt efter att du öppnat förpackningen så plastar du in den noga och lägger den i en burk med tättslutande lock.

Vit sockerpasta håller länge. Detta gäller även öppnad förpackning om du plastar in den ordentligt så att den inte kommer i kontakt med luft (som gör att den torkar och blir hård).

Till att täcka en rund tårta med en diameter på 15 cm och en höjd på 8 cm med ett 4 mm tjockt lager sockerpasta går det åt ca 500 gram och 1 kg till en rund tårta med en diameter på 25 cm och samma höjd.

Den vita pastan gör utmärkt att färga med olika typer av livsmedelsfärger och färgpulver. Testa gärna att ge pastan smak och färg med ex matcha, hallonpulver eller blåbärspulver.

Sockerpastor kan blandas dels som marmorering men också helt för att få fram önskade färgnyanser. Blanda röd och gul för orange pasta eller röd och blå för lila osv.

Ta gärna en tipp på Pettinices websida för mer inspiration och förslag.

Förvaring: Mörkt, i rumstemperatur och väl tillsluten - gärna i plastpåse och burk eller dubbla plastpåsar.

Innehåll: socker, glukossirap, vatten, veg olja (palmkärna, raps, kokos), vatten, fuktighetsbevarande medel: glycerol, förtjockningsmedel E466, emulgeringsmedel E471 surhetsreglerande medel citronsyra, matodextrin, vanillin.
Ursprung: Sverige
Näringsvärde per 100g:
energi: 1700kj 400kcal, fett 5,5g varav mättat 5,5g transfett under 0,5g, kolhydrat 88g varav socker 80g, protein undre 0,5g salt under 0,5g


Visa mer
Visa mindre
Färg: Vit
Vikt: 1kg
Kanske gillar du även någon av dessa:
Roterbart och tiltbart dekorationsfat
599 kr
0
Sugarpaste vit 250g
Kritvit sockerpasta
32 kr 39 kr
0
Utstickare fjäril
Bevingad sockerdekoration
90 kr
0
Mer från Pettinice
Sugarpaste vit 250g
Kritvit sockerpasta
32 kr 39 kr
0
Sugarpaste blå 250g
Blå som söderhavet
32 kr 39 kr
0
Sugarpaste rosa 250g
32 kr 39 kr
0
Sugarpaste grön 250g
Starkt grön
32 kr 39 kr
0
Andra köpte även
Sugarpaste röd 250g
Härligt röd tårttäckare & modelleringspasta.
32 kr 39 kr
0
Sugarpaste babyblå 250g
Lätt ljust blå
32 kr 39 kr
0
Sugarpaste svart 250g
Riktigt nattsvart
32 kr 39 kr
0
Sugarpaste vit 250g
Kritvit sockerpasta
32 kr 39 kr
0