Nudlar BREDA UDON ekologiska

Användarnamn

Nudlar av råris breda glutenfria ekologiska

Breda nudlar
69 kr
Dessa udon är traditionellt tillverkade, rullade och skurna, inte pressade eller extruderade genom ett munstycke. Den traditionella processen ger fasta och släta nudlar som kan användas till mycket. Nyckeln till att göra riktigt goda nudlar är att låta tillvekningen ta tid, att blanda degen och att torka nudlarna långsamt. Att inte använda snabba tillvekningsmetoder och processer. 
 
Leveranstid:
Artnr:
11693
Breda glutenfria nudlar på råris, ekologiska från ClearSpring 200g
Rårisnudlar som passar till phad thai och liknande nudelrätter.
De härligt breda nudlarna är enkla att tillaga. Du låter dem bara låt dra i 10 minuter i uppkokat vatten.

Nudlarna går även fint att använda som för pasta i traditionella pastarätter för den som vill har ett ekologiskt glutenfritt och äggfritt altrrnativ. 

Helt äggfria och certifierat ekologiska udon-nudlar. 
Nudlarna är en bra källa till protein och fiber men har låg fetthalt.

Udonnudlar används i ett stort antal asiatiska och västerländska rätter.
Nudlarna kan serveras året runt i varma buljonger, kylda med en god sås eller använd dem i en fräsch nudelsallad.

De här vackert breda nudlarna tillverkas av små familjeföretag i Japan och får långsamt lufttorka vid låga temperaturer (28-48°C) och mogna så att smaken koncentreras på rätt sätt.

Dessa udon är traditionellt tillverkade, rullade och skurna, inte pressade eller  extruderade genom ett munstycke.
Den traditionella processen ger fasta och släta nudlar som kan användas till mycket. 

Nyckeln till att göra riktigt goda nudlar är att låta tillvekningen ta tid, att blanda degen och att torka nudlarna långsamt. Att inte använda snabba tillvekningsmetoder och processer. 
  • Äkta japanska nudlar
  • Traditionell tillverkning
  • Ekologiska fina råvaror

Denna långsamma processen ger nudlar med fast struktur som på japanska kallas "Koshi" och den färdiga produkten är mycket lik den traditionellt helt handknådade nudeln som görs i de japanska hemmen.

Producenten av dessa udon-nudlar lägger enbart på torkningsprocessen ner 2 dagar på tunna nudlar (t.ex. Somen och soba) och 3 dagar på udon.

Till skillnad från majoriteten av alla nudlar som tillverkas i stora snabba tillverkningsprocesser där  produktionseffektiviten prioriteras högre än slutresultatet och där degblandning, torkning och packning av nudlarna sker under en och samma dag.

Tillagning:    
Koka upp 2 liter vatten, tillsätt nudlar (100g per portion) och rör om. Sjud i 9 minuter och skölj sedan snabbt under kallt vatten.

Koktid: ca 9 minuter

Produktvikt: 200g
Ingredienser: Rårismjöl* (99%), vatten, havssalt. *Ekologisk
Näringsinnehåll per 100g: Energi 1492 kJ / 352 kcal Fett 2,2g varav mättat 0,6 g Kolhydrat 73g som socker 0,5 g Protein 8,4g Fiber 2,8g Salt 0,01g
Ursprung: Tillverkade i Thailand.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 200g
Kanske gillar du även någon av dessa:
Umamipasta med ingefära ekologisk
99 kr
Köp
Info
0
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Köp
Info
0
Nori gröna algflingor
Snyggt & nyttigt strö
52 kr
Köp
Info
0
Sushi sojasås ekologisk sushi soya sauce
59 kr
Köp
Info
0
Sushikit ekologiskt
"Det mesta förutom fisken!"
fr. 465 kr
0
Sushimatta
Rulla egna makirullar
49 kr
Köp
Info
0
Mer från Clearspring
Tamari-soja ekologisk 500ml
Äkta japansk tamari i större flaska
199 kr
Köp
Info
0
Sushimatta
Rulla egna makirullar
49 kr
Köp
Info
0
Teriyakisås utan tillsatt socker eko
Användbar smakhöjare
78 kr
Köp
Info
0
Miso hatcho ekologisk i squeezebag
135 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Chicharricos - Spanska fläsksvålar
"Så svåra att motstå"
76 kr
0
Black Garlic - hel svart vitlök
63 kr
Köp
Info
0
Trälåda för presenter & prylar 26 cm
125 kr
Köp
Info
0
BlackGarlic-vinäger "B"
En svart smakbomb
189 kr
Köp
Info
0