Kruskavel
Till knäckebrödsbaket & tunnbrödet
259 kr
Knäckebrödskavel i bokträ med spetsiga piggar som används för att mönstra eller pricka degen efter att den först kavlats med en vanlig slät kavel. Våffelkaveln eller naggad kavel används främst till tunnbröd, knäckebröd och en del kex. Stålaxeln gör kaveln extra hållbar. Kruskaveln är en brödkavel med knagglig eller naggad yta för att göra små hål i degen (som först kavlats ut med en vanlig slät kavel) för att ge brödet en jämn och fin textur. Den används främst för att baka tunnbröd och knäckebröd.
Knäckebrödskavel eller kruskavel för tunnbröd och med stålaxel 45cm
Våffelkavel i bokträ med spetsiga piggar som används för att mönstra eller pricka degen efter att den först kavlats med en vanlig slät kavel. En knäckebrödskavel med knagglig cylinder. Den bildar punkter som skapar sammanhållande länkar mellan brödkakornas över- och undersida så att inte bröden jäser upp som en stor bubbla.
För tunnbröd kan man även använda man en randkavel med räfflor för att få jämn och tunn utkavling.
Våffelkaveln eller naggad kavel används främst till tunnbröd, knäckebröd och en del kex.
Stålaxeln gör kaveln extra hållbar.
Kruskaveln är en brödkavel med knagglig eller naggad yta för att göra små hål i degen (som först kavlats ut med en vanlig slät kavel) för att ge brödet en jämn och fin textur. Den används främst för att baka tunnbröd och knäckebröd.
Kruskaveln skapar små, trubbiga hål i degen som hjälper till att ge brödet den önskade tunna och krispiga strukturen, särskilt för knäckebröd.
Användningen av kruskavel var särskilt populär i Sverige under 1800-talet och är ett traditionellt bakverktyg.
Tunnbrödskaveln ska inte diskas i maskin.
Låt aldrig en träkavel ligga i blöt, den kan då lätt spricka.
Kavel våffla är totalt 45 cm lång, rullen eller valsen är 25 cm lång med en diameter på 6,5 cm.
Längd: 45 cm (25cm)
Diameter: 6,5 cm
Material: Trä av bok & stålaxel
Våffelkavel i bokträ med spetsiga piggar som används för att mönstra eller pricka degen efter att den först kavlats med en vanlig slät kavel. En knäckebrödskavel med knagglig cylinder. Den bildar punkter som skapar sammanhållande länkar mellan brödkakornas över- och undersida så att inte bröden jäser upp som en stor bubbla.
För tunnbröd kan man även använda man en randkavel med räfflor för att få jämn och tunn utkavling.
Våffelkaveln eller naggad kavel används främst till tunnbröd, knäckebröd och en del kex.
Stålaxeln gör kaveln extra hållbar.
Kruskaveln är en brödkavel med knagglig eller naggad yta för att göra små hål i degen (som först kavlats ut med en vanlig slät kavel) för att ge brödet en jämn och fin textur. Den används främst för att baka tunnbröd och knäckebröd.
Kruskaveln skapar små, trubbiga hål i degen som hjälper till att ge brödet den önskade tunna och krispiga strukturen, särskilt för knäckebröd.
- För knäckebröd
- För tunnbröd
- Krusat mönster
Användningen av kruskavel var särskilt populär i Sverige under 1800-talet och är ett traditionellt bakverktyg.
Tunnbrödskaveln ska inte diskas i maskin.
Låt aldrig en träkavel ligga i blöt, den kan då lätt spricka.
Kavel våffla är totalt 45 cm lång, rullen eller valsen är 25 cm lång med en diameter på 6,5 cm.
Längd: 45 cm (25cm)
Diameter: 6,5 cm
Material: Trä av bok & stålaxel
Visa mer
Visa mindre
Längd: | Totalt 45cm, rullen 25cm |
Diameter: | 6,5cm |
Material: | Bok |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även