Randkavel i trä
Till bröd eller pasta
458 kr
- För knäckebröd & tunnbröd
- För pasta
- För minder blåsor
Randkavel med vassa spår svensktillverkad i obehandlat bokträ
Räfflad spårkavel för tunnbrödsbakning, pizza eller pastatillverkning, en cylinderformad träkavel med tvärgående ränder eller räfflor längs ytan med handtag på vardera sida. Tyngden i kaveln gör den enklare att använda, du behöver alltså inte trycka så hårt för att få ränder eller kullar i degen.
Randkaveln är en räfflad brödkavel, tunnbrödskavel, knäckebrödskavel eller pizzakavel.
Räfflorna ger spår i degen.
Tunnbrödskaveln används vid bakning av pizzabröd eller tunnbröd för att degen inte skall resa sig i stora bubblor utan bara i små fina genom att kaveln "förstör" glutentrådarna som binder gas.
Degen behandlas först med en vanlig slät kavel. Randkaveln används för att avsluta kavlingen.
Detta kallades förr att man kullrade degen, så att små kullar eller upphöjningar bildades.
Ett alternativt användningsområde är att använda kaveln för att "skära" pasta.
Kavla först ut pastadegen med en vanlig slät kavel och "skär" en sedan i perfekta tagliatelle genom att rulla över randkaveln med så hårt tryck att remsorna separeras.
Den genomgående stålaxeln gör kaveln extra hållbar.
Tunnbrödskaveln ska inte diskas i maskin.
Låt aldrig en träkavel ligga i blöt.
Den kan då lätt spricka.
Mått: totalt cm lång, rullen är 34 cm lång med en diameter på 9 cm.
Vikt: ca 1 kg
Material: Trä av bok, stål i axeln
Tillverkad i Sverige.
Räfflad spårkavel för tunnbrödsbakning, pizza eller pastatillverkning, en cylinderformad träkavel med tvärgående ränder eller räfflor längs ytan med handtag på vardera sida. Tyngden i kaveln gör den enklare att använda, du behöver alltså inte trycka så hårt för att få ränder eller kullar i degen.
Randkaveln är en räfflad brödkavel, tunnbrödskavel, knäckebrödskavel eller pizzakavel.
Räfflorna ger spår i degen.
Tunnbrödskaveln används vid bakning av pizzabröd eller tunnbröd för att degen inte skall resa sig i stora bubblor utan bara i små fina genom att kaveln "förstör" glutentrådarna som binder gas.
Degen behandlas först med en vanlig slät kavel. Randkaveln används för att avsluta kavlingen.
Detta kallades förr att man kullrade degen, så att små kullar eller upphöjningar bildades.
Ett alternativt användningsområde är att använda kaveln för att "skära" pasta.
Kavla först ut pastadegen med en vanlig slät kavel och "skär" en sedan i perfekta tagliatelle genom att rulla över randkaveln med så hårt tryck att remsorna separeras.
Den genomgående stålaxeln gör kaveln extra hållbar.
Tunnbrödskaveln ska inte diskas i maskin.
Låt aldrig en träkavel ligga i blöt.
Den kan då lätt spricka.
Mått: totalt cm lång, rullen är 34 cm lång med en diameter på 9 cm.
Vikt: ca 1 kg
Material: Trä av bok, stål i axeln
Tillverkad i Sverige.
Visa mer
Visa mindre
Diameter: | 9 cm |
Vikt: | ca 1kg |
Material: | Bok |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även