
Glutenfritt pajskal som du inte misslyckas med! Degen räcker till 2 lite större pajer eller 3 små.
Ingredienser:
1 rågad dl tapioka mjöl (dubbla mängden majsstärkelse funkar också om du inte har tapioka)1 rågad dl majsstärkelse
4 msk potatismjöl
2,5 dl rismjöl
1 rågad tsk xantangumi
1/2 tsk salt
en aning socker för den som så önskar
250 g smör
1 ägg
1 msk vinäger
4 msk iskallt vatten
Gör så här:
Sikta samman de torra ingredienserna. Fördela smöret i det torra, gärna med en mördegsblandare tills att den är en smulig massa med bitar i ärtstorlek. Blanda i en separat skål ihop ägg, vinäger, och isvatten och fördela blandningen i massan. Dela den färdiga degen i två bollar för stora pajer eller i tre dito för mindre pajer. Täck med plastfolie och kyl i ca en timma. Kavla ut degen, klä pajformarna och pricka degen med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 20 minuter vid 220°C eller tills lätt gyllenbrun gärna med pajbönor som hjälp för att hålla skalet snyggt.Bra att ha:





Inga kommentarer