Recept för studentmottagning och studentskiva.

Användarnamn

Recept

Tre typer av kanapéer
Kanapéer till festen är alltid trevlig !
Löjromspizza med västerbottenost
En lyxigare pizza som passar perfekt till vardags eller fest!
Chips med löjrom & smetana
Super lätt och super lyxigt !
Laxrullar med wasabi
Bjud på laxrullar med wasabi på brunchen en twist på den vanliga rökta laxen som brukar bjudas på !
Pasta med Nduja och broccoli
Snabbt och enkelt men vansinnigt gott! Festlig vardagspasta.
Tiramisu
En italiensk klassiker med fluffig kräm och kex som fått dra i kaffe och sprit.
Hummus
Underbar hemlagad hummus extra allt!
Tomatsallad med granatäpple
En finskuren sallad på mellanöstern-vis med tomat, rödlök och granatäpple.
Champagnecocktail med rabarber
En underbar drink som kan göras med champagne, cava eller läsk. Den alkoholfria varianten är en favorit hos mina barn!
Kanapéer med gyllene kycklinglevermousse
Inte lika kostsamt som gåslever men med lyxigt guld på toppen.
Miniprinsess som fingermat
Så oemotståndligt söta och goda. Minimala prinesstårtor avslutar minglet.
Kanapéer med sushismak
Supersnabba sushi-kanapéer som passar fint till ett glas bubbel.
Enklast tänkbara hallonmousse eller jordgubbsmousse
Kanske ska vi kalla det hallongrädde eller bärgrädde. Det är nämligen just vad det är. Inget gelatin eller annat. Bara bär och grädde. Den som vill tillsätter en smula socker, Den blir ju så klart inte tillräckligt stabil för att göra en moussetårta av men som enklare fyllning eller att bara äta funkar den fint.
Bubblande jordgubbslemonad
Bubblande svalkande och gott. Lemonad med jordgubbar passar perfekt en varm sommardag.
Kanapé med gåslever, tryffel och champagneconfit med guld
Superlyxig kanapé med gåslever, tryffel och äkta guld!
Chokladtårtbottnar
Det här receptet kan göras både laktosfritt och veganskt men först och främst är det en riktigt bra kaka till tårta trots att den varken innehåller smör eller ägg. Du kommer att bli förvånad, den är helt enkelt fantastisk. Receptet räcker till 2 kakor ca 25cm i diameter eller kakor av olika storlek för att bygga en kaka i flera etage. Receptet har jag ändrat lite men kommer ursprungligen från Craftsy.
Lavendellemonad
Lavendellemonad bara ordet klingar av sommar... Koka en sirap på lavendel som du kan spara som den är och tillsätt vatten eller läsk och citron efter smak när drycken ska avnjutas.
Madeleinekakor med mandelmjöl
Ljuvliga små franska kakor utmärkta till te eller kaffe eller som dessert, kanske tillsammans med glass eller sorbet. I detta recept ingår mandelmjöl som gör kakorna extra goda. En madeleinekaka doppad i lindblomste har blivit sinnebilden för Marcel Prousts "På spaning efter den tid som flytt". Recept för ca 12 st normalstora madeleinekakor. Formarna finns i olika storlekar.
Pajdeg med olivolja
En snabb och enkel pajdeg som kan varieras med olika typer av mjöl. Rör ihop och tryck ut i en form. Degen är lagom stor till en paj för 4-5 personer eller en pajform på ca 25cm i diameter. Mjölsorterna kan varieras. Testa gärna glutenfria mjöl. Olivoljan kan bytas mot en annan typ av olja.
Focaccia med olika smaksättningar
Focaccia är ett fantastiskt italienskt bröd som kan varieras i oändlighet. Lite tungt och gott som tillbehör till mat eller kanske som en egen rätt. Baka det naturellt helt utan annan smaktillsats än olivolja och salt eller experimentera fram din egen favoritkombination.
Potatissallad med citronolja och balsamico
En härlig citronfräsch potatissallad måste inte enbart vara en sommarrätt utan kan ätas alla tider på året. Den här varianten får smak av en härlig citronaioli med kapris och silverlök. Serveras antingen ljummen eller kall, tillsammans med nygrillat.
Purple Haze Sliders
Sliders är en burgare som kan serveras som ett rejält mellanmål eller en varmrätt med pommes frites eller grillade rotfrukter. Purple Haze är en innovativ rub med en fin balans mellan styrka , sötma och syra. Hörnstenen i blandningen är ett fantastiskt purpurfärgat svartvinbärspulver som tillsammans med svartpeppar, ingefära, svart kummin, timjan och en touch av chili och koriander ger en smak som lämpar sig väl för kött, fisk och grönsaker.