En snabb och enkel pajdeg som kan varieras med olika typer av mjöl. Rör ihop och tryck ut i en form. Degen är lagom stor till en paj för 4-5 personer eller en pajform på ca 25cm i diameter. Mjölsorterna kan varieras. Testa gärna glutenfria mjöl. Olivoljan kan bytas mot en annan typ av olja.
Ingredienser:
3 dl mjöl ex 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl grahamsmjöl men sorterna kan varieras i det oändliga. Testa gärna glutenfria sorter.
0.5 tsk salt
0.75 dl olivolja
0.5 dl vatten
Gör så här:
Blanda mjöl och salt, rör ned oljan. Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.
Skulle degen vara svår att få ihop gör det inte så mycket så länge den går att trycka ut i pajformen.
Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 175°C i ca 15 minuter.
Fyll med den fyllning du gillar bäst.
Bra att ha:
Inga kommentarer