Arame-alger viltplockade
Handplockader vilda alger
96 kr
- Vackert i sallader
- Till nudlar
- Perfekt nybörjar-alg!
Viltplockad Arame-alg 50g
Arame har en något söt och delikat smak som gör den till en utmärkt introduktion till havets grönsaker, med andra ord en perfekt nybörjaralg och en mycket populär alg i det japanska köket.
Tunna, mörka remsor av förkokt arame kan helt enkelt blötläggas i 10-30 minuter (de kommer att fördubblas i volym).
Låt dem rinna av, skölj snabbt och krydda innan de tillsätts till nudlar och sallader mm.
Aramealgen är ett toppentillbehör till mat, enkel att tillaga och den blir gärna ett roligt samtalsämne kring middagsbordet.
Man kan sautera den eller bara koka den och använda den i en rad rätter som soppor, grytor, sallader eller wok.
Algerna är goda att marinera i tamari och ingefära och blanda i sallad. Den passar också bra med vegetabiliska proteiner som tofu och tempeh och aningen söta grönsaker som lök, squash och morötter eller till surkål. Med sin mörka, nästan svarta färg, blir Arame en riktigt snygg kontrast i färgglada sallader.
Arame, eller Eisenia bicyclis på latin, växer vilt i Japan där de skördas och torkas hållbart.
Ingredienser:
Torkade Arame sjögräs (Eisenia bicyclis)
Produkten kommer från havet och kan innehålla spår av fisk och eller skaldjurspartiklar.
Förvaras torrt och svalt, återförslut förpackning efter användning.
Miljöanpassad förpackning:
Inneförpackning av komposterbar bio-film från förnybara källor.
Ytterkartong är återvinningsbar.
Aramealgen är naturligt rikt på jod, tänk på det om du är känslig mot jod.
Arame har en något söt och delikat smak som gör den till en utmärkt introduktion till havets grönsaker, med andra ord en perfekt nybörjaralg och en mycket populär alg i det japanska köket.
Tunna, mörka remsor av förkokt arame kan helt enkelt blötläggas i 10-30 minuter (de kommer att fördubblas i volym).
Låt dem rinna av, skölj snabbt och krydda innan de tillsätts till nudlar och sallader mm.
Aramealgen är ett toppentillbehör till mat, enkel att tillaga och den blir gärna ett roligt samtalsämne kring middagsbordet.
Man kan sautera den eller bara koka den och använda den i en rad rätter som soppor, grytor, sallader eller wok.
Algerna är goda att marinera i tamari och ingefära och blanda i sallad. Den passar också bra med vegetabiliska proteiner som tofu och tempeh och aningen söta grönsaker som lök, squash och morötter eller till surkål. Med sin mörka, nästan svarta färg, blir Arame en riktigt snygg kontrast i färgglada sallader.
Arame, eller Eisenia bicyclis på latin, växer vilt i Japan där de skördas och torkas hållbart.
Ingredienser:
Torkade Arame sjögräs (Eisenia bicyclis)
Produkten kommer från havet och kan innehålla spår av fisk och eller skaldjurspartiklar.
Förvaras torrt och svalt, återförslut förpackning efter användning.
Miljöanpassad förpackning:
Inneförpackning av komposterbar bio-film från förnybara källor.
Ytterkartong är återvinningsbar.
Aramealgen är naturligt rikt på jod, tänk på det om du är känslig mot jod.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 50g |
Antal i förpackningen: | 1st |