Kul råvaror, köksaker & presenter. Från salt till sugarpaste.

Användarnamn

Inlägg taggade med "desserter"

Citron-& fläderblomposset med hallon-coulis
Posset är en brittisk dessert som påminner om pannacotta, Coulis är en sås på bär. Bästa kombon!
Prinsesstårta till mamma
En riktigt smaskig tårta med marsipan, grädde och hallonsylt. En klassiker som alla gillar!
Söta äppelrosor
De sötaste små rosor. Enklare än man tror att göra och en dessert som gör succé! Receptet ger ca 6 rosor.
Brownies med miso-kola
Nästan nyttiga brownies med massor av chokladsmak, lite salt toppade med chokladkola och nötter med tillsats av japansk vit miso som höjer smaken till skyarna!
Choklad- & chiliglass
Svalkande hetta! Superenkel glass som går fint att göra även utan glassmaskin.
Enklast tänkbara hallonmousse eller jordgubbsmousse
Kanske ska vi kalla det hallongrädde eller bärgrädde. Det är nämligen just vad det är. Inget gelatin eller annat. Bara bär och grädde. Den som vill tillsätter en smula socker, Den blir ju så klart inte tillräckligt stabil för att göra en moussetårta av men som enklare fyllning eller att bara äta funkar den fint.
Chokladfondant med tryffelhonung
En spännande fondant de lux med tryffelhonung. Receptet & bilden kommer ursprungligen från Calugi som levererar tryffelhonungen men har förändrats något.
Rosa tiramisu med jordgubbar
En rosa varient av tiramisu med rosa kex och jordgubbar. Recept för 8 portionsglas eller en större form.
Björnbärsmousse med rosa kex
Fluffig björbärsmousse med franska rosa kex och vispad grädde.
Jordgubbs-charlotte med Biscuits roses
Vackert sockersöt dessert med rosa kex och jordgubbar. Superenkel att göra men kräver en natt i kylen. Recept för 6 personer.
Lakritspannacotta med vit choklad och passionsfrukt
Ett spännande lakritsrecept från Esteban ́s matkreatör Catharina Fundin. 4 portioner härlig dessert som bara tar en kvart att laga (+ 3 timmar i kylen). Även bilden kommer från Esteban´s.
Bärsufflé med glasspraliner
Bärsufflé med glasspraliner med Lilla Lena. Lagom till 8?10 personer. Recept och bild från vår leverantör Herbaria.
Frukttrifle
Frukttrifle med kryddsockret Söta Geishan. En superenkel och vansinnigt god dessert. Receptet för 4 portioner av Hans Gerlach kommer liksom bilden från Herbaria.
Flädermarinerade jordgubbar
Fläder och jordgubbar är en riktigt härlig smakkombination. Testa att marinera jordgubbar i din nygjorda fläderblomsaft. Ät dem som dessert med grädde och eller glass och några blad citronmeliss på toppen eller kanske en vippa av fläderblom om det är i fläderns tid.
Bananglass med en ingrediens
Kasta aldrig en övermogen banan. Skiva den i bitar och frys in. Bananbitarna är en fantastisk enkel glass eller basen till en smaksatt. God, snabb och laktosfri. Bitarna går också utmärkt att blanda i en smoothie eller milkshake. Bananglass med en ingrediens! Eller med lite fler än en enda om du så vill... Snabbt och enkelt är det också och kräver ingen glassmaskin bara en vanlig matberedare eller bra mixer men den behöver ha lite kraft för att klara de frysta bananbitarna.
Chokladfondant
Mörk härlig chokladfondant som smälter i munnen. En härlig desert som uppskattas av de flesta - unga som gamla.