
Intensivt smakrik och krämig pistageglass. En glassmaskin gör jobbet enklare, men det går också bra att göra den utan.
Ingredienser:
100 g strösocker
4 stora äggulor
5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
5 dll vispgrädde
100 g pistagekräm av hög kvalitet
En nypa fint havssalt
Hackade pistagenötter att strö över glassen
Ger ca 6 portioner

Gör så här:
Blanda socker, äggulor, mjölk och vaniljsocker i en kastrull.Värm blandningen försiktigt under ständig omrörning tills den tjocknar.
Det är viktigt att inte låta den koka!
När krämen har tjocknat, ta av den från värmen.
Häll i vispgrädden, pistagekräm och salt.
Rör om ordentligt tills pistagekrämen är helt upplöst och blandningen är vackert grön.
Låt glassmeten svalna helt och kyl den, antingen i kylskåpet eller genom att ställa kastrullen i ett kallt vattenbad.
Kör den kylda smeten i en glassmaskin.
Om du inte har en glassmaskin, häll smeten i en form och ställ in den i frysen.
Rör om i smeten varje timme under de första 3-4 timmarna för att undvika iskristaller och få en krämig konsistens.
När glassen är fast, täck över den och låt den frysa klart.
Njut!
Fler recept
Recept
En enkel grundrecept för glass, välj valfri smak och blanda ner det i blandningen innan du ställer den i frysen.
Inga kommentarer