Recept på Frukttrifle från FreakyKitchen

Användarnamn

Frukttrifle
Frukttrifle med kryddsockret Söta Geishan. En superenkel och vansinnigt god dessert. Receptet för 4 portioner av Hans Gerlach kommer liksom bilden från Herbaria.

Ingredienser:


1 mogen mango eller 2 gula thaimangos
100 g röda bär (hallon, jordgubbar eller vinbär)
3–4 msk Söta Geishan
1,5 dl vispgrädde
200 g grekisk yoghurt (10%)
6 chokladkex
2 msk hyvlad eller riven kokos

Gör så här:


Skala mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Tärna fruktköttet. Blanda mangobitarna med Söta Geishan och tryck försiktigt sönder dem lmed en gaffel. Vispa grädden och blanda den med yoghurten. Krossa kexen grovt och varva kex, kokos, yoghurtgrädde och marinerad mango i skikt i fyra glas. Garnera med bär och servera.

Fler recept:
En trifle kan varieras på många olika sätt. Huvudsaken är att den innehåller färska frukter och någon typ av kex eller torra kakor.

Jordgubbstrifle smakar himmelskt med Lilla Lena och citronkex eller mördegskakor med citron.

En exotisk mangotrifle med Orientens Divan och kokostoppar är en annan god variant på receptet ovan. Krydda i detta fall inte mangon utan tillsätt 1–2 tsk Orientens Divan och 2 msk muscovado- eller rårörsocker till yoghurtgrädden.

Orientens Divan  Söta Geishan  Lilla Lena

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: M6ybAr (motverkar spam)
Inga kommentarer