Julinformation: Vi skickar julklappar fram till förmiddagen den 22 december. För beställningar som måste hinna fram före jul, lägg din order senast förmiddagen den 19 december så skickar vi samma dag. LÄS MER
Recept på chokladfondant med tryffelhonung

Användarnamn

Chokladfondant med tryffelhonung
En spännande fondant de lux med tryffelhonung. Receptet & bilden kommer ursprungligen från Calugi som levererar tryffelhonungen men har förändrats något.

Ingredienser:



30g Kakao
220 g Mjölkräm (Crema di Latte)* köpt eller enligt recept ev ersatt med kondenserad mjölk
200 g Mörk choklad 
Honung med vit tryffel 

Gör så här:



Rör mjölkkrämen tillsammans med kakaon tills att alla klumpar försvinner. Värm blandningen rör om kontinuerligt till ca 50°C. Ta bort från värmen och blanda med den smälta, mörka chokladen och vispa samman ordentligt.
Så snart blandningen är väl homogen och delvis fast, häll den i form fodrad med transparenta film runt kanten. Sätt in i kylen tills att den stannat. Själp upp och servera överströdd med kakaopulver eller florsocker och en sked tryffelhonung till varje bit.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: EUvAJs (motverkar spam)
Inga kommentarer