Användarnamn

Udon nudlar vete ekologiska

Finaste japanska nudlar
72 kr
  • Äkta japanska nudlar
  • Traditionell tillverkning
  • Ekologiska fina råvaror
Antal: 
Japanska Udon-nudlar Ekologiska från ClearSpring 200g
Snabba att tillaga och mycket användbara Udonnudlar.
Nudlarna passar till de flesta rätter så som nudlar i het buljong, wok-rätter och sallader.

Fasta, mjuka nudlar tillverkade enligt traditionell "rulla och skär" metod och inte med konventionell "force extruded" metod där degen pressas genom ett munstycke för att få sin form som strån eller stänglar.

Traditionella japanska ekologiska nudlar som torkats långsamt i rumstemperatur.

Många konventionella nudlar torkas i högre temperaturer för att skynda på processen och kunna tillverka mer nudlar på kortare tid. De här nudlarna tillåts torka under 3 hela dagar.

Tillagningstid (koktid) ca 10 minuter. Nudlarna är tillverkade av semi-fullkornsvetemjöl och lite fett. De är en. bra källa till både protein och fiber med låg fetthalt.

Helt äggfria och certifierat ekologiska udon. 
Udonnudlar används i ett stort antal asiatiska och västerländska rätter.

Servera nudlarna året runt i varma buljonger, kylda med en god sås eller använd dem i en fräsch sommarsallad.

Nudlarna tillverkas av små familjeföretag i Japan och får långsamt lufttorka vid låga temperaturer och mogna så att smaken koncentreras på rätt sätt.

Våra udon är traditionellt tillverkade rullade och skurna, inte pressade eller  extruderade. Den traditionella processen ger fasta och släta nudlar som kan användas till mycket. 

Nyckeln till att göra riktigt goda nudlar är att låta tillvekningen ta tid, att blanda degen och att torka nudlarna.
Att inte använda snabba tillvekningsmetoder och processer. 

Denna långsamma processen ger nudlar med fast struktur som på japanska kallas "Koshi" och den färdiga produkten är mycket lik den traditionellt handknådade nudeln.
Producenten av dessa udon-nudlar lägger enbart på torkningsprocessen ner 2 dagar på tunna nudlar (t.ex. Somen och soba) och 3 dagar på udon.

Idag tillverkas majoriteten av alla nudlar i stora snabba tillverkningsprocesser där  produktionseffektiviten prioriteras högre än slutresultatet.
Degblandning, torkning och packning av nudlarna sker under en och samma dag.

Tillagning:    
Koka upp 2 liter vatten, tillsätt nudlar (100g per portion) och rör om. Sjud i 9 minuter och skölj sedan snabbt under kallt vatten.

Koktid: ca 9 minuter

Produktvikt: 200g
Innehåll: VETE* (97%), havssalt.* = Ekologisk.
Näringsvärde per 100g:
Energi: 344kcal
Protein: 13.5g
Fat: 2.1g 
Kolhydrat: 65.7g
Salt: 1.9g
Ursprung: Tillverkd i Japan.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 200g
Kanske gillar du även någon av dessa:
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
0
Nori gröna algflingor
Snyggt & nyttigt strö
52 kr
0
Sushikit ekologiskt
"Det mesta förutom fisken!"
fr. 374 kr
0
Sushimatta
Rulla egna makirullar
49 kr
0
Mer från Clearspring
Rårisvinäger ekologisk
Sushivinäger med härlig smak
57 kr
0
Nori gröna algflingor
Snyggt & nyttigt strö
52 kr
0
Mirin av ris
Äkta japansk mirin utan tillsatser
69 kr
0
Andra köpte även
Sugarpaste blå 250g
Blå som söderhavet
35 kr 45 kr
0
Sugarpaste gul 250g
Gul som solen
35 kr 47 kr
0
Marsipan vit 500g
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Bästa marsip...
55 kr 60 kr
0
Sugarpaste svart 250g
Riktigt nattsvart
39 kr 49 kr
0