Nudlar Udon vete & råris ekologiska
Finaste japanska nudlar
59 kr
- Äkta japanska nudlar
- Traditionell tillverkning
- Ekologiska fina råvaror
Japanska Udon-nudlar Ekologiska från ClearSpring 200g
Nudlar av vetemjöl och rårismjöl. Snabba att tillaga och med fantastisk smak.
Helt äggfria och certifierat ekologiska udon. Nudlarna är en bra källa till protein och fiber men har låg fetthalt.
Udonnudlar används i ett stort antal asiatiska och västerländska rätter.
Servera nudlarna året runt i varma buljonger, kylda med en god sås eller använd dem i en fräsch sommarsallad.
Nudlarna tillverkas av små familjeföretag i Japan och får långsamt lufttorka vid låga temperaturer (28-48°C) och mogna så att smaken koncentreras på rätt sätt.
Våra udon är traditionellt tillverkade rullade och skurna, inte pressade eller extruderade. Den traditionella processen ger fasta och släta nudlar som kan användas till mycket.
Nyckeln till att göra riktigt goda nudlar är att låta tillvekningen ta tid, att blanda degen och att torka nudlarna.
Att inte använda snabba tillvekningsmetoder och processer.
Denna långsamma processen ger nudlar med fast struktur som på japanska kallas "Koshi" och den färdiga produkten är mycket lik den traditionellt handknådade nudeln.
Producenten av dessa udon-nudlar lägger enbart på torkningsprocessen ner 2 dagar på tunna nudlar (t.ex. Somen och soba) och 3 dagar på udon.
Idag tillverkas majoriteten av alla nudlar i stora snabba tillverkningsprocesser där produktionseffektiviten prioriteras högre än slutresultatet.
Degblandning, torkning och packning av nudlarna sker under en och samma dag.
Tillagning:
Koka upp 2 liter vatten, tillsätt nudlar (100g per portion) och rör om. Sjud i 9 minuter och skölj sedan snabbt under kallt vatten.
Koktid: ca 9 minuter
Produktvikt: 200g
Innehåll: VETEmjöl* (77%), vatten, rårismjöl* (9%), havssalt. *ekologiskt odlade
Näringsvärde per 100g: Energi: 350kcal Protein: 16.3g Fett: 1g Kolhydrat: 68.4g Salt: 1.69g
Ursprung: Japan
Nudlar av vetemjöl och rårismjöl. Snabba att tillaga och med fantastisk smak.
Helt äggfria och certifierat ekologiska udon. Nudlarna är en bra källa till protein och fiber men har låg fetthalt.
Udonnudlar används i ett stort antal asiatiska och västerländska rätter.
Servera nudlarna året runt i varma buljonger, kylda med en god sås eller använd dem i en fräsch sommarsallad.
Nudlarna tillverkas av små familjeföretag i Japan och får långsamt lufttorka vid låga temperaturer (28-48°C) och mogna så att smaken koncentreras på rätt sätt.
Våra udon är traditionellt tillverkade rullade och skurna, inte pressade eller extruderade. Den traditionella processen ger fasta och släta nudlar som kan användas till mycket.
Nyckeln till att göra riktigt goda nudlar är att låta tillvekningen ta tid, att blanda degen och att torka nudlarna.
Att inte använda snabba tillvekningsmetoder och processer.
Denna långsamma processen ger nudlar med fast struktur som på japanska kallas "Koshi" och den färdiga produkten är mycket lik den traditionellt handknådade nudeln.
Producenten av dessa udon-nudlar lägger enbart på torkningsprocessen ner 2 dagar på tunna nudlar (t.ex. Somen och soba) och 3 dagar på udon.
Idag tillverkas majoriteten av alla nudlar i stora snabba tillverkningsprocesser där produktionseffektiviten prioriteras högre än slutresultatet.
Degblandning, torkning och packning av nudlarna sker under en och samma dag.
Tillagning:
Koka upp 2 liter vatten, tillsätt nudlar (100g per portion) och rör om. Sjud i 9 minuter och skölj sedan snabbt under kallt vatten.
Koktid: ca 9 minuter
Produktvikt: 200g
Innehåll: VETEmjöl* (77%), vatten, rårismjöl* (9%), havssalt. *ekologiskt odlade
Näringsvärde per 100g: Energi: 350kcal Protein: 16.3g Fett: 1g Kolhydrat: 68.4g Salt: 1.69g
Ursprung: Japan
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 200g |