Användarnamn

Doenjang koreansk sojabönpasta

Ett måste i det koreanska skafferiet
56 kr
  • Inget tillsatt socker
  • Inga konserveringsmedel
  • Fantastisk smakhöjare
Antal: 
Kong Doenjang frementerad bönpasta Wang 500g 
Doenjang är ett koreanskt baslivsmedel och vikgtig ingrediens i många rätter.
Sojabönpastan görs av Meju (traditionellt jästa sojabönor) och salt.
Den är ett måste i ett koreansk skafferi och kallas ibland koreansk miso. 

Pastan är en hörnsten i det koreanska köket. Den förbättrar salta smaker och lyfter de flesta vardagliga rätter med sin aromatiska smak.
Doenjang tillverkas av fermenterade sojabönor och liknar japansk miso med den koreanska varianten har en aning grövre konsistens och starkare smak, vilket fungerar extra bra i tjocka soppor och grytor.

Bönpastan ger en distinkt aningen jordig och rostad smak till koreanska rätter. Doenjang kan ätas som krydda precis som den är med grönsaker eller  användas som smaksättning.
Den kan också användas i soppbuljong, exempelvis i en grytan Doenjang Jjigae som ofta innehåller tofu, olika grönsaker som chilipeppar, zucchini, salladslök och svamp, kött eller pilgrimsmusslor. Den passar bra i koreanska BBQ-marinader, Ssamjang (dippsås), wok och soppa.

Doenjang används ofta tillsammans med gochujang - en röd chilipasta. I kombination ger de en kimchi-liknande varm kryddning till koreanska rätter.

Servera gärna doenjang som en krydda med bibimbap eller som den är med en skål med vanligt ris.
Den är perfekt till koreanska BBQ-rätter som Samgyupsal, Galbi, Bulgogi och till BBQ-marinader eller dippsåser.

Det är vanligt att blanda pastan med vitlök, sesamolja och gochujang till "ssamjang" som äts med eller utan ris insvept i grönsaks blad.  
Kombination av bladgrönsaker och doenjang (eller ssamjang) är vanliga tillsammans med koreanska kötträtter soml samgyeopsal, bulgogi, bibimbap och bossam.

Testa gärna att använda bönpastan istället för buljong eller buljongtärningar.

Recept med Doenjang hittar du HÄR!

Innehåll: Sojaböna, vetemjöl, salt, vatten, sojabönpasta (sojabönor, salt, maltfrö) etylalkohol, hydrogeniserat veteprotein, maltfrö, stabiliseringsmedel E452,E451.
Allergener, se ingredienser i fetstil. Tillverkad i en fabrik som också hanterar ägg, mjölk, senap,jordnötter, fisk, skaldjur, sulfater, sesam, nötter och kött.

Näringsvärde per 100g: Energi

Förvara öppnad Doenjang i kylen.
Tillverkad i Korea.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 500 g
Antal i förpackningen: 1st
Kanske gillar du även någon av dessa:
Svart bönpasta Chunjang 500g
Svart, salt & söt!
68 kr
0
Kimchi koreansk i glasburk
"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen &...
89 kr
0
Chilipasta Gochujang koreansk
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Nori gröna algflingor
Snyggt & nyttigt strö
52 kr
0
Dumplingform eller dumplingpress
Pressa snyggt & jämnt
69 kr
0
Soja Health Boy 300 ml
Thailändsk kines
29 kr
0
Sesamolja i glasflaska
Rostad olja för fin smaksättning
109 kr
0
Ghee ekologisk
Klarnat smör på "indiska"
99 kr
0
Mer från Wang
Svart bönpasta Chunjang 500g
Svart, salt & söt!
68 kr
0
Andra köpte även
Isbricka XL för stora isbitar
Stora bitar med lock
115 kr
0
Mixkanna Margrethe i stål 1 liter
Älskad trotjänare i ny tappning
349 kr 499 kr
0
Snittkniv GRIGNETTE® VERTE
Formbar & lätt
39 kr
0
Jäskorg oval i rotting 1,5 liter
Vår absolut mest populära jäskorg.
179 kr 189 kr
0