Doenjang koreansk sojabönpasta
Ett måste i det koreanska skafferiet
56 kr
Doenjang är ett koreanskt baslivsmedel och vikgtig ingrediens i många rätter.
Sojabönpastan görs av Meju (traditionellt jästa sojabönor) och salt.
Den är ett måste i ett koreansk skafferi och kallas ibland koreansk miso.
Sojabönpastan görs av Meju (traditionellt jästa sojabönor) och salt.
Den är ett måste i ett koreansk skafferi och kallas ibland koreansk miso.
Kong Doenjang frementerad bönpasta Wang 500g
Doenjang är ett koreanskt baslivsmedel och vikgtig ingrediens i många rätter.
Sojabönpastan görs av Meju (traditionellt jästa sojabönor) och salt.
Den är ett måste i ett koreansk skafferi och kallas ibland koreansk miso.
Pastan är en hörnsten i det koreanska köket. Den förbättrar salta smaker och lyfter de flesta vardagliga rätter med sin aromatiska smak.
Doenjang tillverkas av fermenterade sojabönor och liknar japansk miso med den koreanska varianten har en aning grövre konsistens och starkare smak, vilket fungerar extra bra i tjocka soppor och grytor.
Bönpastan ger en distinkt aningen jordig och rostad smak till koreanska rätter. Doenjang kan ätas som krydda precis som den är med grönsaker eller användas som smaksättning.
Den kan också användas i soppbuljong, exempelvis i en grytan Doenjang Jjigae som ofta innehåller tofu, olika grönsaker som chilipeppar, zucchini, salladslök och svamp, kött eller pilgrimsmusslor. Den passar bra i koreanska BBQ-marinader, Ssamjang (dippsås), wok och soppa.
Doenjang används ofta tillsammans med gochujang - en röd chilipasta. I kombination ger de en kimchi-liknande varm kryddning till koreanska rätter.
Servera gärna doenjang som en krydda med bibimbap eller som den är med en skål med vanligt ris.
Den är perfekt till koreanska BBQ-rätter som Samgyupsal, Galbi, Bulgogi och till BBQ-marinader eller dippsåser.
Det är vanligt att blanda pastan med vitlök, sesamolja och gochujang till "ssamjang" som äts med eller utan ris insvept i grönsaks blad.
Kombination av bladgrönsaker och doenjang (eller ssamjang) är vanliga tillsammans med koreanska kötträtter soml samgyeopsal, bulgogi, bibimbap och bossam.
Testa gärna att använda bönpastan istället för buljong eller buljongtärningar.
Recept med Doenjang hittar du HÄR!
Innehåll: Sojaböna, vetemjöl, salt, vatten, sojabönpasta (sojabönor, salt, maltfrö) etylalkohol, hydrogeniserat veteprotein, maltfrö, stabiliseringsmedel E452,E451.
Allergener, se ingredienser i fetstil.
Tillverkad i en fabrik som också hanterar ägg, mjölk, senap,jordnötter, fisk, skaldjur, sulfater, sesam, nötter och kött.
Näringsvärde per 100g:
Näringsinnehåll per 100 ml: Energi: 125 kcal eller 525 kJ Fett: 2,5g varav mättat fett: 0g Kolhydrater: 20g varav sockerarter: 5g Protein: 10g Fiber 10g Salt: 11,4g
Förvara öppnad Doenjang i kylen.
Ursprung: Tillverkad i Korea.
Doenjang är ett koreanskt baslivsmedel och vikgtig ingrediens i många rätter.
Sojabönpastan görs av Meju (traditionellt jästa sojabönor) och salt.
Den är ett måste i ett koreansk skafferi och kallas ibland koreansk miso.
Pastan är en hörnsten i det koreanska köket. Den förbättrar salta smaker och lyfter de flesta vardagliga rätter med sin aromatiska smak.
Doenjang tillverkas av fermenterade sojabönor och liknar japansk miso med den koreanska varianten har en aning grövre konsistens och starkare smak, vilket fungerar extra bra i tjocka soppor och grytor.
Bönpastan ger en distinkt aningen jordig och rostad smak till koreanska rätter. Doenjang kan ätas som krydda precis som den är med grönsaker eller användas som smaksättning.
Den kan också användas i soppbuljong, exempelvis i en grytan Doenjang Jjigae som ofta innehåller tofu, olika grönsaker som chilipeppar, zucchini, salladslök och svamp, kött eller pilgrimsmusslor. Den passar bra i koreanska BBQ-marinader, Ssamjang (dippsås), wok och soppa.
Doenjang används ofta tillsammans med gochujang - en röd chilipasta. I kombination ger de en kimchi-liknande varm kryddning till koreanska rätter.
Servera gärna doenjang som en krydda med bibimbap eller som den är med en skål med vanligt ris.
Den är perfekt till koreanska BBQ-rätter som Samgyupsal, Galbi, Bulgogi och till BBQ-marinader eller dippsåser.
Det är vanligt att blanda pastan med vitlök, sesamolja och gochujang till "ssamjang" som äts med eller utan ris insvept i grönsaks blad.
Kombination av bladgrönsaker och doenjang (eller ssamjang) är vanliga tillsammans med koreanska kötträtter soml samgyeopsal, bulgogi, bibimbap och bossam.
Testa gärna att använda bönpastan istället för buljong eller buljongtärningar.
Recept med Doenjang hittar du HÄR!
Innehåll: Sojaböna, vetemjöl, salt, vatten, sojabönpasta (sojabönor, salt, maltfrö) etylalkohol, hydrogeniserat veteprotein, maltfrö, stabiliseringsmedel E452,E451.
Allergener, se ingredienser i fetstil.
Tillverkad i en fabrik som också hanterar ägg, mjölk, senap,jordnötter, fisk, skaldjur, sulfater, sesam, nötter och kött.
Näringsvärde per 100g:
Näringsinnehåll per 100 ml: Energi: 125 kcal eller 525 kJ Fett: 2,5g varav mättat fett: 0g Kolhydrater: 20g varav sockerarter: 5g Protein: 10g Fiber 10g Salt: 11,4g
Förvara öppnad Doenjang i kylen.
Ursprung: Tillverkad i Korea.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 500 g |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Så nära genuin kimchi man kan komma om man inte gör den själv. Konsistensen &...
99 kr
0
Så god! Använder den till "allt". Beroendeframkallande! ⭐️⭐️...
49 kr
0
Mer från Wang
Andra köpte även