Användarnamn

Dulse-alger ekologiska

Handplockader vilda alger
99 kr
  • Vildplockad
  • Svart
  • Kalciumrik
Antal: 
Leveranstid:
Artnr:
11077
Dulse eller Söl 25g ekologisk från Nord Atlanten
Dulse är den mest kända algen från Nordatlanten och dess mångsidighet och användarvänlighet gör den till ett populärt val för en mängd olika rätter.
Den kan kokas,  rostas eller friteras (fritera algerna direkt ur paketet, de behöver inte förkokas). 

Dulse algen har lila-röd färg och lite kryddig smak vilket gör den till en spännande ingrediens.

Algen blötläggs innan den klipps i bitar och används i soppor och sallader eller torrostas och smulas som garnering. Men den kan också friteras eller till och med ätas direkt ur förpackningen.

Clear dulse är en produkt av högsta kvalitet från dedikerade leverantörer som sätter sitt hjärta och själ i skörden av dessa grönsaker. Nyligen vi lärt oss om den magiska skördeförfarande som ger detta mycket omtyckta grönsak med sin vackra röda färg och rik smak.

Värt att veta:
Palmaria palmata, även kallad dulse, dillisk eller dilsk (från irländsk / skotska duileasc / duileasg), röd dulse, havssallad flingor, eller creathnach, är en röd alg (Rhodophyta) tidigare kallad Rhodymenia palmata. Den växer på norra kuster i Atlanten och Stilla havet. Det är ett välkänt tilltugg. I Island, där den är känd som sol har det varit en viktig källa till kostfiber genom århundraden.

Dulse, eller Palmaria palmata att ge den sitt botaniska namn, kommer från norra Atlanten. Den tidigaste register över dulse är St Columba munkar skördar havet grönsaker några 1400 år sedan i Irland, och det är det som har visat störst iver mot konsumtion av dulse. I själva verket, det gemensamma namnet "dulse" härstammar från den irländska, och har kommit att bli i stor utsträckning även i länder där engelska inte används. Dulse används ofta i Nordirland, Island och nordöstra USA som både mat och medicin.

Dulse är en tång som växer fäst vid Liminae alger eller stenar. När tidvattnet kommer in är den ofta täckt av cirka 25 meter vatten. Tentakler i dulse, som varierar i färg från djupt rosa till mörkt vinrött, sägs vara mycket vacker när de dansar i tidvatten våg.

För att nå dulse måste skördare resa i flatbottnade dories till avlägsna stränder i de tidiga morgontimmarna. De skördare släppa då deras ankare på en mycket lång, grunda viken och vänta på att tidvattnet att gå ut.

En dulse skördare upplever skörden för första gången beskrev hur, när solen långsamt stigande och börjar lysa upp himlen, var hela landskapet målade en orange röd nyans, som han plötsligt insåg var dulse. De anställda börjar sedan att gå runt i den uppgående solen, samla upp dulse i sina korgar en liten handfull i taget.

När samlas dulse har säkert återvänt till stranden, är det som anges på nät som på fält av stranden stenar för att torka i solen, och sedan försiktigt packas för lagring. Eftersom upplevelsen av skörde dulse är en sådan magisk en, det finns många i branschen som har gjort det i flera år, med hänvisning till sig själva som "dulsers".

Dulse är mycket näringsrik och rik på fibrer, och anses vara en av de mest utsökta grönsaker havet, med sin något salt smak och seg konsistens. Det innehåller höga nivåer av protein, till och med högre än kikärter, mandlar och hela sesamfrön. Det är en väldigt mångsidig ingrediens, och kan även vara stekt och kombineras med tomat och sallad för att ge en välsmakande DLT smörgås.
Ingredienser: Dulse (Palmaria palmata)
På grund av den typ av produkt, kan detta innehålla en spårmängd av fisk, blötdjur och / eller kräftdjur.

Dulse är naturligt rikt på jod.

Saltavlagringar kan visas som en vit beläggning på ytan av dulse. 
Clear Dulse är Palmaria palmata, hållbart skördad och vildväxande alg från Nordatlanten.

Innehåll: Dulse (Palmaria palmata)
Ursprung: UK
Näringsvärde per 100g: Energi 206kj 50kcal, fett 0,5g varav mättat 0g, kolhydrat 2,4g varav socker 0,3g, fiber 8,6g, protein 4,6g, salt 0,5g
Produktvikt: 25g
Visa mer
Visa mindre
Vikt: 25 g
Antal i förpackningen: 1st plastfri förpackning
Kanske gillar du även någon av dessa:
Misopasta på råris ekologisk GENMAI
GENMAI - Miso på sojabönor och ris
116 kr
Köp
Info
0
Matcha Utgått
Matcha till teceremoni
0 kr
0
Shoyu-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk Shoyu
52 kr
Köp
Info
0
Mirin av ris
Äkta japansk mirin utan tillsatser
69 kr
Köp
Info
0
Umamipasta med chili ekologisk
Den 5:e smaken med chili
99 kr
Köp
Info
0
Mer från Clearspring
Sushimatta
Rulla egna makirullar
49 kr
Köp
Info
0
Ume Su ekologisk ClearSpring
Japansk smaksättare
58 kr
Köp
Info
0
Umamipasta med ingefära ekologisk
99 kr
Köp
Info
0
Tamari-soja ekologisk 150ml
Äkta japansk tamari
80 kr
Köp
Info
0
Andra köpte även
Kaviarpärlor med Sauternes Larnaudie
89 kr
Köp
Info
0
Anklever 65 g La Quercynoise
En klassisk fransk delikatess
119 kr
0
Gåslever 100 g La Quercynoise
En klassisk fransk delikatess
179 kr
0
Nori rostade sjögräsark
"Fina blanka ark ⭐️⭐️⭐️⭐️"
46 kr
Köp
Info
0