Användarnamn

Inlägg taggade med "julbak"

Rullrån eller strutar
Recept rullrån
Mönsterkakor
Den här degen jäser inte ut så att mönstret från mönsterkavel eller kak-stämplar förstörs när kakorna gräddas.
Mörkt filmjölksbröd
Ett bröd som smakar fantastiskt och går att göra snabbt eftersom det inte behöver jäsa. Mörkt, saftigt och med nyttiga frön. Passar året runt men är speciellt bra till svenska smörgåsbord till jul, påsk & midsommar. Men det är precis lika bra till frukost med smakrik lagrad ost deller en härlig korv.
Åsas kanelkaka
Saftig, hållbar och med minnen från mammas kök.
Godis av marsipan
Marsipan är en bra grund för julgodis. Perfekt att göra med barn eftersom du slipper risken att de bränner sig som på knäck & kola.
1 december Tranbärskaka
Det här är en riktig julfavorit. Vit och röd med snöig frosting och små snöbollar. Kakan är ganska kompakt och krämig. Den passar fint både till adventsfikat och som juldessert.
Tranbärskaka
En riktig julkaka med färska och torkade tranbär, vit choklad och vackert julig vit glasyr är perfekt juldessert eller julkaka.
Gör en marsipantomte
Stefan lär dig att på ett enkelt sätt göra proffsiga marsipantomtar.
Gör en marsipangris
Konditor Stefan J Petersén lär dig göra marsipangrisar och griskultingar i marsipan.
Pepparkakor enkla och tunna
Klassiska pepparkakor till advent, jul och Lucia. Pepparkaksdeg håller länge i kylskåpet så du kan baka några år gången, när lusten faller på och du vill sprida lite härlig juldoft i huset. Degen räcker till ca 150 kakor.
Mjuk pepparkaksgubbe
Baka julen och barnen mest älskade pepparkaksgubbe. Receptet är lagom till silikonformen och räcker till 8-12 personer.