Choklad-salami recept på en no-bake chokladkaka - Salame di Cioccolata

Användarnamn

Choklad-salami - Salame di Cioccolata
No-bake chokladkaka som kan bakas utan ugn eller spis. Perfekt året runt eller som del av gotterna till jul. Den galet goda korven finns i mängder av varianter och kallas Salame di Cioccolata i Italien.

Ingredienser:

0,75 dl torkade tranbär
0,5 dl vatten
2 msk apelsinlikör (kan uteslutas)
255 g mörkchoklad, pellets eller hackad
3 msk smör
0,75 dl socker
0,75 dl hela mandlar
Skal av en apelsin
2,5 dl kaksmulor
0,5 dl syltad ingefära i hackad
2 äggulor, vispade 
bakplåtspapper eller smörpapper 
ev florsocker
Mörk choklad 70% i pellets 2,5kg
659 kr
Köp
Info
0
Slickepott i silikon
Slicka ur skålen
fr. 49 kr
0
Margretheskål i stål
"Jättesnygg med framförallt praktisk till allt i köket"
fr. 349 kr
0
Decilitermått i härdat glas 250 ml
139 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Blötlägg torkade tranbär i vatten och, eller apelsinlikör i 15 till 20 minuter.
Häll av och ställ åt sidan.
Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikron, rör ihop så att allt blir väl blandat.
Tillsätt socker, mandel, apelsinskal, avrunna tranbär, kaksmulor och syltad ingefära.

Blanda och ta bort från värmen om allt står i vattenbad. 
Kyl smeten i några minuter om den känns för varm för att äggen ska kunna blandas i.

Tillsätt de vispade äggulorna och låt blandningen få rumstemperatur.
Forma chokladblandningen till en jämn rulle och släta till ytan så att inget av fyllningen sticker ut.
Slå in i bakplåtspapper eller smörpapper och ställ i kylen tills rullen är fast.
Pudra över florsocker om du vill ha vit utsida på din salami.
Skiva och servera.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: rcvSEJ (motverkar spam)
Inga kommentarer