Årets mest välkomna gubbar

Användarnamn

Gott med jordgubbar
2017-07-05 @ 19:30:48
Nu är dom här! Årets mest välkomna små gubbar.
Jag älskar verkligen jordgubbar.
När jag var barn hade vi ett gigantiskt jordgubbsland som gav så mycket bär att vi inte orkade äta och ta hand om allt själva,
Släkt, vänner och grannar fick komma och plocka för att inte gubbarna skulla förgås.

Numera har jag bara några få plantor i rabatten på landet.

Godast är jordgubbarna så klart solvarma direkt i munnen men det finns massor av gott att göra på jordgubbar för att äta direkt och för att spara till vintern och äta när snön ligger i drivor och kölden kryper innanför kragen.

Jag brukar göra några flaskor saft och en del sylt. Saft kokar jag oftast i saftmaja och fyller på fina flaskor med vackra etiketter.
Jag gillar inte stora bär som simmar runt i sylten som mest är trögflytande saft.
Därför brukar jag mixa sylten med handmixer innan den fylls på burkar som förvaras i vår jordkällare.

Sen finns det så mycket gott att baka med jordgubbar. Och desserter... testa en superenkel jordgubbsmousse som förutom att äta som den är också passar fint som fyllning i tårtor och bakverk.

Lycka till med din jordgubbsskörd!
Ching



Recept med jordgubbar hittar du här!


Himmelsk jordgubbspaj
Baka en underbar paj med jordgubbar eller andra bär.
Bubblande jordgubbslemonad
Bubblande svalkande och gott. Lemonad med jordgubbar passar perfekt en varm sommardag.
Rosa tiramisu med jordgubbar
En rosa varient av tiramisu med rosa kex och jordgubbar. Recept för 8 portionsglas eller en större form.
Jordgubbs-charlotte med Biscuits roses
Vackert sockersöt dessert med rosa kex och jordgubbar. Superenkel att göra men kräver en natt i kylen. Recept för 6 personer.
Kladdkaka med eller utan smaksättning
Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.
Chokladkaka med matcha, bär, kokos och guld
En vacker chokladkaka med matcha, bär och kokos. Dekorerad med guld!
Grundrecept för sylt och marmelad av bär
Egen sylt fylld med bär smakar fantastiskt! Bevara sommarens smaker i vackra glasburkar och ta fram till pannkakor, bakverk, ostar och annat gott.
Flädermarinerade jordgubbar
Fläder och jordgubbar är en riktigt härlig smakkombination. Testa att marinera jordgubbar i din nygjorda fläderblomsaft. Ät dem som dessert med grädde och eller glass och några blad citronmeliss på toppen eller kanske en vippa av fläderblom om det är i fläderns tid.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: rQGF5A (motverkar spam)
Inga kommentarer