Användarnamn

Gör påskägg i choklad
Konditor Stefan J Petersén lär dig göra påskäggskal i choklad, Fina som de är eller ihopbyggda till ett vackert påskslott med marsipanankor,
Hur gör man påskägg av choklad?
Stefan Johnson Petersén lär dig göra små och stora ägg eller äggskal av choklad. Fyll äggen med godis och praliner eller bygg ihop dem till ett fantastiskt påskslott bebott av gula marsipanankor. Med rätt teknik är det inte så svårt som det kanske först ser ut.

Viktigast av allt är att temperera chokladen innan du sätter igång med äggtillverkningen.

Tekniken är den samma som för att göra pralinskal. Använd äggen i halvor och fyll dem med godsaker eller våga dig på att bygga ett chokladslott av äggen som kan bebos av en samling marsipanfigurer. Ett spännande och gott påskpyssel.


Tack Elsa Romare för hjälpen med den fina omslagsbilen.


Hur du tempererar chokladen ser du här!
Så här kan du göra marsipanankor.

Användbara saker hittar du här:    

Påskägg i choklad     palett   chokladägg små   Mörka choklad pellets          Mjölkchokladpellets
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 43LYJd (motverkar spam)
Inga kommentarer