Inlagda kronärtskockor i olja recept på FreakyKitchen

Användarnamn

Inlagda kronärtskockor i olja
Kronärtskocka i olja är riktig en favorit. Bra att ha till hands när du får oväntat besök, i en vardagspasta eller när något behöver en liten extra kick fylld med vitlök, lager, timjan och lite vin.

Grejer du kan behöva

Konserveringsburk Le Parfait 0,75l med snäpplock
87 kr
Köp
Info
0
Skalkniv, allkniv 12 cm Karimatto
Mångsidig mindre kniv
399 kr
Köp
Info
0
Kockkniv Gyuto 20cm Karimatto
Riktigt bra & prisvärd enligt Aftonbladet
549 kr
Köp
Info
0
Skärbräda i nordisk ek med ränna 60 cm Culimat
DU SPARAR 881 kr på Vackert trä med långt liv
3499 kr 4380 kr
Köp
Info
0

Ingredienser:

6 lila kronärtskockor
20 cl vittvin
30 cl vitvinsvinäger
30 cl vatten
1 citron
2 timjankvistar
6 lagerblad
2 vitlöksklyftor
salt & hela pepparkorn
god olivolja
Champagnevinäger A l'Olivier
Lyxig vit vinäger ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐...
109 kr
Köp
Info
0
Riesling-vinäger Castell de Gardeny
"Oväntat god till ananas°
149 kr 189 kr
Köp
Info
0
Olivolja Pinzimolio Extra Virgin Calvi 500 ml
Oflitrerad grön olivolja från Italien.
292 kr
Köp
Info
0
Olivolja Extra Vergine classico Calvi
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Kronärtskockorna
Förbered en stor skål med kallt citronvatten.
Ta bort första raden med gröna blad och vänd kronärtskockan.
Skär bort de gröna bladen vid basen för att bara behålla de nästan vita.
Låt kronärtskockorna dra i det kalla citronvattnet medan du förbereder vinägern.

Vinägern
Värm vin, vinäger och vatten i en kastrull på medelvärme, tillsätt sedan 3 lagerblad, 1 timjankvist, 1 nypa salt och 1 tsk hel peppar.
Låt dra i 10 minuter.
Koka kronärtskockorna i vinägerlagen i 8 till 10 minuter.

Låt kronärtskockorna rinna av på en bräda, skär dem på mitten eller i kvartar och lägg dem i en glasburk.

Tillsätt en timjankvist, hela vitlöksklyftor och 3 lagerblad.
Fyll upp med olivolja så att allt täcks.

Låta dem marinera i 7 dagar innan de äts och förvara i kylen.

Det går också fint att värmebehandla eller konservera dem för längre förvaring.
Värmekonservera i kokande vatten i 20 minuter.
Inläggningen håller minst ett år.
Pimentón Agridulce medelstark rökt paprikapulver
"Härlig röksmak och en aning styrak passar till det mesta"
69 kr
Köp
Info
0
Glasburk med skruvlock 0,75 liter
Ikonisk fransk syltburk
75 kr
Köp
Info
0
Kronärtskockskräm Crema di Carciofi
"Mat för gudar. Älskar denna kräm"
79 kr
Köp
Info
0
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: qvr3q7 (motverkar spam)
Inga kommentarer