Jäskorg rund 22cm i pil
För vackra runda bröd
189 kr
- För ovala bröd
- Naturmaterial
- Superb till veka degar
Rund jäskorg i pil för jäsning
Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmöngd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Pilekorgen har en ganska grov yta så mjöla brödkorgens insida ordentligt eller använd en mjölad bakduk eller överdrag att klä formen med (överdrag hittar du HÄR!).
Pilkorgarna är handgjorda och används med fördel med duk eller överdrag i botten.
Korgen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Korgarna är handgjorda i Polen av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration (hög andel vätska i förhållande till mjölmöngd). Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Pilekorgen har en ganska grov yta så mjöla brödkorgens insida ordentligt eller använd en mjölad bakduk eller överdrag att klä formen med (överdrag hittar du HÄR!).
Pilkorgarna är handgjorda och används med fördel med duk eller överdrag i botten.
Korgen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Jäskorg avlång för ca 1 kg deg. 22 cm i diametar 8cm hög, Måtten kan variera något.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
"Fin korg i bra storlek. Enklare att baka med överdrag" ⭐️⭐️n...
fr. 244 kr fr. 257 kr
0
Andra köpte även