Jäskorg rotting avlång 1,8 liter
För limpformade bröd
229 kr
- Limpform
- Naturmaterial
- Superb till veka degar
Långsmal korg i rotting för jäsning 1,8l Banetton
Jäskorg avlång för långa eller limpformade bröd ca 30cm lång i naturmaterial. Korgen hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra bröd på veka degar.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Mjöla korgens insida ordentligt eller använd en mjölad bakduk eller överdrag att klä formen med (överdrag hittar du HÄR!).
Rottingen klarar inte blötläggning så bra. Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Mått: ca 330x130x60mm, utvändigt 350x150x70mm
volym ca 1,8l
Korgarna är av naturmaterial och gjorda för hand varför exemplaren kan variera något i utseende.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Jäskorg avlång för långa eller limpformade bröd ca 30cm lång i naturmaterial. Korgen hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passar särskilt bra till surdegsbröd och andra bröd på veka degar.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Mjöla korgens insida ordentligt eller använd en mjölad bakduk eller överdrag att klä formen med (överdrag hittar du HÄR!).
Rottingen klarar inte blötläggning så bra. Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Mått: ca 330x130x60mm, utvändigt 350x150x70mm
volym ca 1,8l
Korgarna är av naturmaterial och gjorda för hand varför exemplaren kan variera något i utseende.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även