Jäskorg i rotting rund 1,7l
För lyckade surdegsbak
189 kr /
178 kr
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting när du bakar bröd. När degen jäser i jäskorgen blir den högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
Banneton, korg för jäsning av bröddegar och surdeg
Rund jäskorg eller banneton i rotting med en invändig diameter på ca 21,5cm och höjd ca 8cm.
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting när du bakar bröd och surdegsbröd. När degen jäser i jäskorgen blir det högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Korgen bör mjölas in ordentligt för att degen inte ska fastna eller så använder du en mjölad bakduk av tyg i botten på korgen (överdrag finns att köpa till HÄR!).
Korgen bör helst inte blötas eller diskas utan rester av degen borstas och skrapas bort efter användning. Utmärkt till bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg.
Korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende och mått.
Volym ca 1,7 liter
Diameter: invändigt ca 21,5cm
Höjd: invändigt ca 7,5cm
Måtten kan variera något mellan de olika exemplaren.
På engelska kallas brödkorgarna exempelvis bannetons, bread fermentation basket eller bread proofing baskets.
Skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Det är också bra att före och efter varje användning skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts.
Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena.
Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter.
Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen.
Var dock mycket försiktig om du bestämmer dig för att tvätta ordentligt med vatten.
Mycket vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Rund jäskorg eller banneton i rotting med en invändig diameter på ca 21,5cm och höjd ca 8cm.
Gör som proffsen, använd jäskorgar av rotting när du bakar bröd och surdegsbröd. När degen jäser i jäskorgen blir det högre, luftigare och brödet får ett fint mönster på ytan. Ditt bröd kommer att smaka godare och se läckrare ut!
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Korgen bör mjölas in ordentligt för att degen inte ska fastna eller så använder du en mjölad bakduk av tyg i botten på korgen (överdrag finns att köpa till HÄR!).
Korgen bör helst inte blötas eller diskas utan rester av degen borstas och skrapas bort efter användning. Utmärkt till bakning av surdegsbröd och bröd av vek deg.
Korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende och mått.
Volym ca 1,7 liter
Diameter: invändigt ca 21,5cm
Höjd: invändigt ca 7,5cm
Måtten kan variera något mellan de olika exemplaren.
På engelska kallas brödkorgarna exempelvis bannetons, bread fermentation basket eller bread proofing baskets.
Skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Det är också bra att före och efter varje användning skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts.
Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena.
Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter.
Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen.
Var dock mycket försiktig om du bestämmer dig för att tvätta ordentligt med vatten.
Mycket vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Handdiskas: | Nej |
Maskindiskas: | Nej |
Höjd: | 7,5cm (8,5cm) |
Diameter: | ca 20(22)cm |
Volym: | ca 1,7liter |
Material: | Rotting |
Antal i förpackningen: | 1st |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Gillar att bladet går att vrida. Jag får snyggare snitt med denna. 👍🏽
65 kr
0
Andra köpte även