Jäskorg fyrkantig stor
För stora bröd
314 kr /
239 kr
Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passas särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Jäskorg fyrkantig i rotting stor
Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passas särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Mjöla den kvadratiska brödkorgens insida ordentligt eller använd en mjölad bakduk eller överdrag att klä formen med.
Rottingen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Mått: utvändigt ca 360x260x85mm, invändigt ca 340x260x75mm
De fina 4-kantiga korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Korgen för jäsning av bröd hjälper brödet att hålla formen under jäsningen vilket passas särskilt bra till surdegsbröd och andra veka degar.
Jäskorgar passar särskilt bra till degar för surdegsbakning med hög hydration. Degen håller sin form bättre med hjälp av jäskorgen.
Mjöla den kvadratiska brödkorgens insida ordentligt eller använd en mjölad bakduk eller överdrag att klä formen med.
Rottingen klarar inte blötläggning så bra.
Borsta därför helst bara bort överflödigt mjöl efter användning.
Mått: utvändigt ca 360x260x85mm, invändigt ca 340x260x75mm
De fina 4-kantiga korgarna är av naturmaterial varför exemplaren kan variera något i utseende.
Tips & skötselråd för jäskorgar:
Jäskorgar i rotting ger vackra bröd och har en härlig genuin känsla.
Alla naturmaterial kräver de lite skötsel och omvårdnad för att hålla länge och vara hygieniska.
- För kvadratiska bröd
- Naturmaterial
- Superb till veka degar
Före första användning kan man spraya korgarna lätt med en neutral olja och mjöla in dem.
Före och efter varje användning är det bra att skaka eller borsta ut eventuella rester eller smuts. Speciellt om du inte använder duk i botten på korgen.
Ett tips är att ställa dem en stund i frysen först så eventuella degrester blir spröda och lätt kan skakas och borstas ut.
Stapla inte korgarna om de är fuktiga, utan ställ dem luftigt tills de är helt torra.
Då och då (beroende på hur mycket de används) borstas korgarna ordentligt rena. Därefter ställs de i ugnen i 120-130°C med mycket ånga under ca 20 minuter. Låt dem därefter torka i ugnen utan ånga (om du har tillgång till ånga).
Korgarna kan också behövas tvättas ur ordentligt med vatten och därefter torkas i ugnen. Var dock försiktig. Vatten är inte korgarnas bästa vän.
När korgarna är torra sprayas de med olja och mjölas in.
Visa mer
Visa mindre
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även