Kimchi hemlagad recept på FreakyKitchen

Användarnamn

Hemlagad kimchi
Testa att fermentera kål eller kinakål till kimchi.

Ingredienser: 


1 kinakål
(vatten och 220g salt)
250g rättika oskalad men väl tvättad 
15 g vitlök
10 g ingefära
75g salladslök
25 g gochugaru, aleppopeppar eller espelette(Gochujang går också att använda om man vill)
60 ml sojasås
5 msk farinsocker


Gör så här:



Plocka alla blad från kinakålen och blötlägg dem i en blandning av 1,5 liter vatten och 220 g havssalt under ca 12 timmar.
Skölj kålen ivatten och låt rinna av i 2 timmar.

Under tiden; tvätta rättika och vårlök.
Använd gärna en mandolin och skär rättikan i tunna skivor och därefter i fina stavar.
Hacka salladslöken och blanda den med rättikan.
Hacka ingefäran och vitlöken.
Tillsätt övriga ingredienser: farinsocker, hackad ingefära, hackad vitlök, sojasås och chili.
Blanda ihop allt och låt stå i ca 10 minuter så att rättikan "smälter."

Fördela hälften av kinakålsbladen med lite av blandningen på varje blad i en stor glasburk.
Täck med ytterligare ett kålblad och lägg till ett andra lager av blandningen, se till att behålla ett kålblad till slutet av receptet.
Rulla varje kålblad hårt och lägg sedan i burken upprätt.

Tryck ner för att fylla hela burken.
Tillsätt den resterande rättika- och salladslökblandning direkt i burken, mellan kålrullarna.

När burken är full, täck med ett kålblad och stäng burken.

Låt stå i 4 dagar i rumstemperatur och sedan 1 vecka i kylen.

Nu kan man börja äta av kimchin. 
För mer uttalad smak kan man vänta upp till 3 veckor (i kylen) innan man börjar äte av den fermenyterade kålen.

Saker som är bra att ha: 

.espelette   soja    aleppopeppar     Gochujang    konserveringsburk  mandolin  
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: uH6q3t (motverkar spam)
Inga kommentarer