Användarnamn

Inlägg taggade med "koreanskt"

Gimbap - Koreanska sushirullar
Gimbap är vanligt gatumat i Sydkorea. Ingredienserna kan variera lite, men sushi ris och inlagda grönsaker brukar alltid finnas i en klassisk gimbap.
Vegetarisk japcheae
Den populära Koreanska rätten japcheae i en vegetarisk variant med vegofärs.
Koreanska nudlar med kycklingfärs
Nudlarna är smaksatta med hoisinsås, en sötstark sojabönssås som innehåller bland annat chili och sesamolja.
Bulgogi
Koreansk maträtt med tunna skivor av marinerat mört nötkött som får en speciell smak tack vare den koreanska chilipastan gochujang.
Koreanska revbensspjäll
Koreanskt recept på marinerade revbensspjäll.
Bok choy namul
Koreansk grönsaksrätt med blancherade bok choy i sojamarinad.
Hotteko - Koreanska pannkakor
Hotteok är en koreansk pannkaka som antingen kan ätas som en efterrätt eller med en mer matig fyllning. I det här receptet har vi använt en matig fyllningen som är gjord på ost.
Vad är Ssamjang?
Ssamjang 쌈장 är en supergod koreansk barbequesås eller dippsås med milt kryddig, salt smak och nötaktig doft.
Vad är gochujang och hur använder man den?
Gochujang är en fermenterad koreansk chilipasta med rund, stark och fruktig fin chilismak. Oumbärlig i Bi Bim Bap och KimChi. Används direkt i grytor, marinader, wokar och till mycket mer än koreansk matlagning.
Hemlagad kimchi
Testa att fermentera kål eller kinakål till kimchi.
Vad är Doenjang?
Doenjang är en Koreansk bönpasta som påminner om japansk miso.
Japchae
Klassisk koreansk rätt för 4  personer-
De viktiga koreanska ingredienserna
Ett steg i att börja laga koreansk är att lära känna de viktigaste ingredienserna i det koreanska köket.